Απόψεις: Παραιτηθείτε όσοι / ες συμμετείχατε στα ΔΣ της Ομοσπονδίας τα τελευταία 15 χρόνια

0
342
Στιγμιότυπο από τις εντάσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Ντίνος Αυλωνίτης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δάντης στο επικό του ποίημα, Θεία Κωμωδία (La Divina Commedia), μας θυμίζει ότι, «οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι φυλαγμένες γι’ αυτούς που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν ουδέτερη στάση.»

Στη φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται τώρα στην Αστόρια και πιο συγκεκριμένα στα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματίων Μείζονος Νέας Υόρκης η ουδετερότητα είναι Κόλαση. Για Καθαρτήριο και Παράδεισο ας μη μιλάμε. Απέχουμε παρασάγγας.

Οι σκηνές άπειρου κάλους που ζήσαμε τη περασμένη Δευτέρα στο «Σταθάκειο» δείχνουν το πάτο του βαρελιού σε μια απύθμενη αντιπαράθεση δελφίνων και καρεκλοκένταυρων που λυμαίνονται το θώκο της Ομοσπονδίας τις τελευταίες δεκαετίες. Το κακό παράγινε. Δεν πάει άλλο. Οι διαπροσωπικές σχέσεις αυτών που «διοικούν» ή έχουν «διοικήσει» την Ομοσπονδία είναι τοξικές, έχουν διαταραχτεί ανεπανόρθωτα και είναι ασυμφιλίωτες.

Το ακούσαμε να το επιβεβαιώνουν κατά κόρων και πέραν πάσης αμφιβολίας από πολλά χείλη. Τα καραγκιοζιλίκια, τα νταϊλίκια και κάθε λογής κόμπλεξ εξουσίας που διακατέχει το ένα τίποτε που «διοικεί» την Ομοσπονδία, έχουν ημερομηνία λήξης.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Χρήστου Βουρνά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΣΗΜΕΡΑ.

Κάποιοι; ορισμένοι; πάρα πολλοί; που θυμούνται το ρητό του Δάντη και το τι θα τραβήξουν όσοι παραμένουν ουδέτεροι, δηλώνουν ευθαρσώς, κατηγορηματικά και στεντόρεια…παραιτηθείτε από κάθε συμμετοχή όσοι / ες συμμετείχατε στα ΔΣ της Ομοσπονδίας τα τελευταία 15 χρόνια.

Εκλογή προσωρινής επιτροπής αποτελούμενη από ουδέτερα άτομα, ικανά και πρόθυμα, κοινής αποδοχής που δεν έχει ακουστεί το όνομά τους, με σκοπό να εξομαλύνουν την κατάσταση και να βγάλουν την Ομοσπονδία από την απύθμενη κατρακύλα.

Να τους ανατεθεί η ευθύνη να συντάξουν καταστατικό που εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες και να οδηγήσουν σε εκλογές, όταν και όποτε εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Καλούμε τους ομογενείς που δεν κρατούν ουδέτερη στάση σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης και που δεν έχουν καμία σχέση με όσους/ες «διοικούν» την Ομοσπονδία τη τελευταία δεκαπενταετία, να αναλάβουν πρωτοβουλία εξυγίανσης τώρα.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.