Απονομή Βραβείων Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Σάββα Τσίβικο και Δρα Ιωάννη Κωστή

Η αφίσα της εκδήλωσης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Ιερσέης θα απονέμει το Βραβείο Μεγάλου Αλεξάνδρου για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες στον Σάββα Τσίβικο και το Βραβείο Μεγάλου Αλεξάνδρου για την Παιδεία στον Δρ. Ιωάννη Κωστή (John Kostis).

Πρόκειται για τα ανώτατα βραβεία της Ομοσπονδίας, τα οποία θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια του 8ου ετήσιου δείπνου της Ομοσπονδίας, το οποίο θα παρατεθεί το βράδυ της Κυριακής, 9 Ιουνίου 2019 (από τις 5.00 – 11.00 μ.μ.) στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Graycliff» στη διεύθυνση 122 Moonachie Avenue, Moonachie, NJ 07074.

Στο δείπνο έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν ο Μητροπολίτης της Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, αντίστοιχα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης και ηγέτες των Ελληνικών Ομοσπονδιών της Νέας Υόρκης και της Φιλαδέλφειας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης Δρ. Ηλίας Ηλιάδης επεσήμανε ότι «πρόκειται για τα ανώτατα βραβεία, τα οποία έχουν θεσπιστεί  προκειμένου να τιμήσουν ομογενείς και φιλέλληνες για την προσφορά τους στην ομογένεια, στην Αμερική και στους αγώνες για τα εθνικά μας θέματα.

Ο Σάββας Τσίβικος, στο βήμα και ο Δρ. Χρήστος Ιωαννίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Σάββας Τσίβικος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Cypreco Industries Inc. και ένας από τους μεγάλους αγωνιστές για την προώθηση και επίλυση του κυπριακού και έχει βραβευτεί όσο ελάχιστοι για τις υπηρεσίες που για πάνω από τρεις δεκαετίες έχει προσφέρει στη ομογένεια, στην Εκκλησία, στην Αμερική και στη γενέτειρα.

Ο τιμώμενος έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Άσμπουρι Παρκ της Νέας Ιερσέης και επί δικής του προεδρίας αναγέρθηκε ο περικαλλής ναός και μετακόμισε η κοινότητα στο Όσεαν Σίτι. Είναι μέλος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των Εκατό, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο τιμώμενος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, του Ταμείου Κυπριοπαίδων και πολλών άλλων ομογενειακών φορέων. Εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά του στην AHEPA την κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών.

Το Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, η ΑΗΕΠΑ, το Ελληνοαμερικανικό και το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ταμείο Κυπριοπαίδων και άλλα ευαγή ιδρύματα έχουν ευεργετηθεί από την πολυετή δράση και τη γενναιοδωρία του.

Ο τιμώμενος είναι νυμφευμένος με την Μαρία με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Χαράλαμπο (31 ετών), την Ελπίδα (29 ετών) και τον Ευάγγελο (26 ετών).

Ο Δρ. Ιωάννης Κωστής

Ο Δρ. Ιωάννης Κωστής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διδακτορικού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Brooklyn-Cumberland Medical Center και το University of Pennsylvania και για περισσότερες από δύο δεκαετίες διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Καρδιαγγειακών Παθήσεων και υπέρτασης στην Ιατρική Σχολή Robert Wood Johnson Medical School.

Έχει στο ενεργητικό του πολλά συγγράμματα,  ενώ παράλληλα είναι συγγραφέας επτά βιβλίων και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της καρδιολογίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.