ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις καλές προκορωνοϊού εποχές θύμισε σε όλους τους παρισταμένους ο 32ος Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων της Νέας Υόρκης, που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου 2022, στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Pierre, στο Μανχάτταν.

Η εκδήλωση έλαβε χώρο στην ίδια αίθουσα όπου προ τριών ετών έλαβε χώρα ο 31ο ετήσιος χορός στο πλαίσιο του οποίου βράβευσαν τον πρέσβη της Ελλάδας Γιώργο Τσούνη και στα πρόσωπα τόσο των ηγετών, όσο και των μελών του Συλλόγου διέκρινε κανείς την ικανοποίηση διότι η περίοδος του κορωνοϊού έχει ήδη παρέλθει και μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν την συλλογική τους δράση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, η Ανώτατη Πολιτειακή Δικαστής, Μάντλιν Σίγκα (Madeline Singas), ο Πολιτειακός Γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes), η πρώην Πολιτειακή Βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά, η δικαστής Ελένη Βουτσινά και άλλοι εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας.  

Τους ομογενείς καλωσόρισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Τηλιακός, ο οποίος αναφέρθηκε στην δράση της δικής του θητείας – η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν η πιο δύσκολη – και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι αξιώθηκαν να διοργανώσουν την καθιερωμένη βραδιά για τους Δικαστές και τους εργαζόμενους στο δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις με τους επαγγελματικούς φορείς και συγκεκριμένα με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης και τους λοιπούς επαγγελματικούς φορείς.

Αμέσως μετά απένειμε το βραβείο του Δικηγόρου της Χρονιάς στην Χριστίνα Χιουρέα, η οποία είναι ειδήμων στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και συνέταιρος στην εταιρία Foley Hoag LLP.

Το βραβείο «Professional Achievement Award» απονεμήθηκε στον Στηβ Αργύρη (Steve Argeris), στέλεχος και νομικός σύμβουλος της «Carolina Panthers και Charlotte FC».

Ο πρόεδρος Γιώργος Ζαπάντης με τα άλλα στελέχη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνο-Αμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC), Αυξέντιος (Έντυ) Ζεμενίδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο του Συμβουλίου, που οραματίστηκε και χρηματοδότησε ο αείμνηστος Νίκος Μούγιαρης και το οποίο έχει παραρτήματα σε όλη την επικράτεια τα οποία πλαισιώνονταν από δικηγόρους και το οποία αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ομογένειας για την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων και των συμφερόντων της ομογένειας.

Το κ. Ζεμενίδη παρουσίασε η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά του τιμώμενου και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Έντυ πιστεύει στους ελληνοαμερικανικούς στόχους.  Είναι ένας άνθρωπος με πάθος και βάζει όλη την προσπάθεια και το μυαλό σε αυτό που κάνει. Είναι ένας άνθρωπος με ακεραιότητα. Δεν έχω συναντήσει άλλον άνθρωπο με αυτήν την ηθική ακεραιότητα.  Είναι άνθρωπος με κουράγιο, δεν καταθέτει τα όπλα, είναι ηγέτης και ένας πολύ καλός οικογενειάρχης».

Ορκωμοσία νέας ηγεσίας

Ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων είναι ένας από τους ελάχιστους – αν όχι ο μοναδικός ομογενειακός φορέας – που η ορκωμοσία της νέας ηγεσίας λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας και κατά κανόνα προΐσταται ένας δικαστής.

Ο τέως πρόεδρος Μιχάλης Τηλιακός και ο νεοεκλγείς πρόεδρος Γιώργος Ζαπάντης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους φοιτητές που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ανώτατη Δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης Μάντλιν Σίγκα αρχικά όρκισε τον πρόεδρο Γιώργο Ζαπάντη και αμέσως μετά όρκισε και τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Γιώργος Ζαπάντης απένειμε το βραβείο των Πρώην προέδρων στον απερχόμενο πρόεδρο Μιχάλη Τηλιακό και στην πρώην πρόεδρο Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελλή.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι υποτροφίες σε δέκα φοιτητές νομικών σχολών οι οποίες προέρχονται από ομογενείς δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες μεταξύ των οποίων και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Μιχάλης Τηλιακός, αριστερά, ο Γιώργπς Ζαπάντης και η Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελλή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τους φοιτητές παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος Τζον Ζερβόπουλου και η Χριστίνα Γκότση. Πρόκειται για τους Ισαβέλλα Αλεξιάδη (Isabel Alexiades), Μαρία Μπούδη (Maria Budis), Νικολέττα Γάσπαρη (Nicollete Gasparis), Φωτεινή Μάμου (Fotini Mamos), Αλέξης Πιπέρης (Alexis Piperis), Κωνσταντίνος Τεττόνης (Konstantine Tettonis), Ιωάννης Τσίμης (John Tsimis), Ιωάννης Βάνδρης (Ioannis Vandris) και Σπυριδούλα Ζολώτα (Spiridoula Zolotas).

Τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος Μιχάλης Τηλιακός όσο και ο νεοεκλεγείς Γιώργος Ζαπάντης αναφέρθηκαν στον θεσμό των υποτροφιών και κάλεσαν τους φοιτητές να πλαισιώσουν τον Σύλλογο, να τον υπηρετήσουν με πάθος και να προετοιμαστούν να παραλάβουν την σκυτάλη.

Ο κ. Ζαπάντης μιλώντας στις “Αναμνήσεις” εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μέλη του προεδρείου έδωσαν το προσωπικό τους παράδειγμα και έδωσαν είτε εξ ιδίων τις υποτροφίες, είτε από τις εταιρείες στις οποίες εργάζονται είτε είναι συναίτεροι.

“Οι πράξεις έχουν μεγαλύτρερη δύναμη και αξία από τα λόγια και τις υποσχέσεις”, επεσήμανε ο κ. Ζαπάντης υπενθυμίζοντας ότι το νέο συμβούλιο έχει ανεβάσει ψηλότερα τον πήχυ και θα αποδείξει ότι η νεότερη γενιά μπορεί και πρέπει να κάνει την διαφορά.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, Γιώργος Ζαπάντης.
Οι ομογενείς δικηγόροισε μια αναμνηστική φωτογραφία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τον χορό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος απένειμε την υποτροφία της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την απονομή των υποτροφιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στo στιιγμιότυπο από την απονομή των υποτροφιών διακρίνονται η Χριστίνα Γκότση και ο Τζον Ζερβόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο τέως και η νύν πρόεδροι του Συλλόγου Ελληνήνων Δικηγόρων, Μιχάλης Τηλιακός και Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελλή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Ζαπάντης και η Ανώτατη Δικαστής Μάντλιν Σίγκα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ζαπάντης, Στηβ Αργύρης, Χριστίνα Χιουρέα, Άντι Ζεμενίδης, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Μιχάλης Τηλιακός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Άυξέντριος (Έντι) Ζεμενίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Στηβ Αργύρης, αριστερά και ο Μιχάλης Τηλιακός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Στηβ Αργύρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Χριστίνα Χιουρέα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πολιτειακός γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη της ανακαινισμένης αίθουσας του ξενοδοχείου “The Pierre Hotel”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την δεξίωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.