ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεν έπεφτε καρφίτσα στην 55η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 5η Νοεμβρίου 2022 στο φιλόξενο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίσκοπος ΜηδείαςΗ απόφαση του προέδρου Νικήτα Θεολογίτη, του επιτίμου προέδρου Νικολάου Γαβαλά και των υπολοίπων στελεχών του Συλλόγου για να προσκαλέσουν τον δημοφιλή τραγουδιστή Λευτέρη Βαζαίο από την γενέτειρα έκανε την διαφορά και έδωσε την δυνατότητα και στους φίλους τους να προσέλθουν, να γευτούν την φιλοξενία και να ξεφαντώσουν με τον Λευτέρη Βαζαίο, τον Πολυχρόνη Κορρέ, στο βιολί, τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο λαούτο και τον Γιώργο Κορρέ στα πλήκτρα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και άλλοι ιερείς, καθώς επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Στέφανος Θωμάτος, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ευθαλία Κατού, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Φώτιος Παπαμιχαήλ, πρώην πρόεδροι της κοινότητας και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Ο κ. Νικόλαος Γαβαλάς μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε ότι η επιτυχία οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του προέδρου Νικήτα Θεολογίτη και της νεότερης γενιάς που εργάστηκε άοκνα και, όπως επεσήμανε, «απέδειξαν ότι είναι άξιοι συνεχιστές των γονέων και των παππούδων τους που προ έξι περίπου δεκαετιών συνέλαβαν την ιδέα για  την ίδρυση του Συλλόγου».

Ο Σύλλογος Αμοργού και Νήσων είναι ένας από τους πιο δυναμικούς νησιώτικους συλλόγους. Καταλυτικό ρόλο στην ανοδική πορεία του Συλλόγου έπαιξε η προ τριών δεκαετιών αγορά του οικήματος στη διεύθυνση 26-03 23η Λεωφόρο της Αστόριας.

Το κτίριο αγοράστηκε επί προεδρίας του Νίκου Γαβαλά έναντι 450.000 δολαρίων, ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου και το πιο σημαντικό σε τέσσερα περίπου χρόνια κατάφεραν να εξοφλήσουν το δάνειο των 200.000 δολαρίων και συνάμα να καλύψουν τις $100.000 που ξοδεύτηκαν για την ανακαίνισή του. Το Αμοργιανό Σπίτι παρέχει την δυνατότητα στον Σύλλογο να αναπτύξει την συλλογική δράση και να διδάξει στις νεότερες γενιές των παραδόσεων.

Ο Σύλλογος έχει και το ομώνυμο ίδρυμα (Amorgos Foundation) με πλούσια εθνική και φιλανθρωπική δράση στην ομογένεια και στην Αμοργό.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των στελεχών, μελών και φίλων του Συλλόγου Αμοργού της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργκού και Νήσων Νίκος Γαβαλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Νικήτα Θεολογίτη και τα άλλα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Νίκος Γαβαλάς, αριστερά, ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο Νικήτας Θεολογίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργκού και Νήσων Νίκος Γαβαλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Νικήτα Θεολογίτη και τα άλλα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.