ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρή και αντάξια της ιστορίας του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων της Νέας Υόρκης ήταν η τελετή απονομής υποτροφιών και βράβευσης του Τζορτζ Τσούνη, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 1ης Νοεμβρίου 2019.

Η τελετή έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 31ου ετησίου δείπνου, το οποίο παρατέθηκε στο ξενοδοχείο «The Pierre Hotel» στο Μανχάταν στο οποίο παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ, ομογενείς και φιλέλληνες δικαστές, η εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο, Μάντλιν Σίγκα, ο φιλέλληνας ομοσπονδιακός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο πολιτειακός γερουσιαστής Ανδρέας Γουναρδής, οι πολιτειακοί βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκη και Αραβέλλα Σιμωτά, ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών φορέων.

Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια οργανωμένη και άγγιξε τις καρδιές των συνδαιτυμόνων, αφ’ ενός μεν διότι συμμετείχαν οι δύο γενιές ομογενών δικηγόρων οι οποίοι  αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και συνάμα μέντορες για τη νεότερη γενιά των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών που φοιτούν σε νομικές σχολές, αφ ετέρου δε, διότι συμμετείχαν ομογενείς και φιλέλληνες νομοθέτες όλων των βαθμίδων.

Αν και οι προσφωνήσεις και οι ομιλίες του τιμώμενου, της προέδρου Χρυσάνθης Ζαπάντη – Μελή, του Αρχιεπισκόπου και του Ρόμπερτ Μενέντεζ διέφεραν ως προς το περιεχόμενό τους, εν τούτοις ήρθαν να υμνήσουν τον ρόλο των δικηγόρων στην προάσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάμων και των αδικημένων, καθώς επίσης και στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων συμπεριλαμβανομένης και της διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο προσφυγικό και στην ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου για το ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά και την απονομή υποτροφιών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του Τζορτζ Τσούνη και τόνισε ότι η βράβευσή του ποιεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο τον Σύλλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την βράβευση του κ. Τσούνη ο κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που απόψε τιμάται ένα εξαιρετικό στέλεχος της ομογένειας, ο οποίος έχει επιδείξει πλούσια δράση όχι μόνο στα ομογενειακά δρώμενα, αλλά και στη φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας και στη γενικότερη παρουσία μας».

Οι χορηγοί των υποτροφιών σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους φοιτητές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Και γι’ αυτό θεώρησα ότι ήταν επιβεβλημένο καθήκον ως Αρχιεπίσκοπος να είμαι παρών μαζί με τα άλλα εκλεκτά στελέχη της αποψινής βραδιάς να συγχαρούμε τον κ. Τσούνη, τη μητέρα του και την οικογένειά του», κατέληξε.

Η πρόεδρος Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελή καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες και τους προσκεκλημένους και εστίασε την προσοχή της στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας.

Εκτενή αναφορά έκανε και στο ρόλο της οργανωτικής επιτροπής του 31ου επισήμου δείπνου και εστίασε την προσοχή της στον θεσμό των υποτροφιών.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Ζαπάντης, Δρ. Τζέιμς Μελής, Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελή, Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος, Μαρία Ζαπάντη και Γιώργος Ζαπάντης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι κ.κ. Χριστίνα Γκότση και Τζον Ζερβόπουλος, μέλος του ΔΣ και γραμματέας, αντίστοιχα αναφέρθηκαν στον θεσμό των υποτροφιών και μαζί με τους χορηγούς του Ταμείου Υποτροφιών απένειμαν τις υποτροφίες στους φοιτητές Νομικών Σχολών, κ.κ. Τζορτζ Αλισσανδράτο, Νικολέτα Αράπη, Νικολέτα Αργυροπούλου, Λευτέρη Χριστοδουλέλη, Αικατερίνη – Δάφνη Λαμπαδαρίου, Μαρία Λατχούρη, Ελένη Λαζαρίδη και Τέντυ Ρούκα.

Ο φιλέλληνας ομοσπονδιακός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ παρουσίασε τον τιμώμενο της βραδιάς και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Τζορτζ Τσούνης είναι η προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου και η ιστορία του αποτελεί μια εντυπωσιακή ιστορία επιτυχίας και εστίασε την προσοχή του στην πολυσχιδή δράση και προσφορά του.

Ο Τζορτζ Τσούνης είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Nassau University Medical Center, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Battery Park City Authority και ιδρυτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Chartwell Hotels και ηγετικό στέλεχος πολλών άλλων οργανισμών και ευαγών ιδρυμάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενώ συνομ ιλεί με την διευθύνουσα σύμβουλο της Lyons Mortgage Services, κ. Edith O’ Donell και τον πρόεδρο Νίκο Τζιάζα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Τσούνης ευχαρίστησε τον γερουσιαστή Μενέντεζ για τα καλά του λόγια, τον αποκάλεσε «τον καλύτερο φιλέλληνα της γενιάς του» και εστίασε την προσοχή του στην δική του ιστορία και στις νουθεσίες της αείμνηστης γιαγιάς του.

Ο τιμώμενος αναφέρθηκε στον ρόλο των δικηγόρων και υπενθύμισε ότι η ζωή και το έργο μας θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε τους ελάχιστα τυχερούς και προνομιούχους και θα αποδώσουμε τη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνία του για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων ξεκινώντας από το Κυπριακό μέχρι και τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Δημηγόρος Ανδρέας Λάτος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στην τιμή ο κ. Τσούνης επεσήμανε ότι «είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του».

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γιώργος Ζαπάντης, Μεμή Σταθάτου Φουλτζιέρι, Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελή, Τζορτζ Τσούνης, Ελένη Τσούνη, Ρόμπερτ Μενέντεζ και Όλγα Τσούνη. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αραβέλλα Σιμωτά, Τζορτζ Τσούνης, Ανδρέας Γουναρδής, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελή. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος
Από αριστερά διακρίνονται οι Ρόμπερτ Μενέντεζ, Τζορτζ Τσούνης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, Όλγα Τσούνη, Ελένη Τσούνη και Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελή. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Ο τιμώμενος Τζορτζ Τσούνης. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Στο βήμα ο φιλέλληνα ομοσπονδιακός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά οι Μιχάλης Ταννούσης, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Δημήτρης Πανάγος, Μιχάλης Ταννούσης και ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιοεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος ενώ συνομιλεί με την κ. Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.