ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η διπλή γιορτή του Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης και του Γυναικείου Συλλόγου «Χαραυγή» που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 9ης Ιουνίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Πρόκειται για τις γιορτές της μητέρας και του πατέρα που ανέκαθεν εορτάζονταν ανήμερα των εορτών στο Νισυριακό Σπίτι στην Αστόρια.

Λόγω του περιορισμένου του χώρου οι ηγεσίες του Συλλόγου Νισυρίων και της Χαραυγής αποφάσισαν να συμπτύξουν τις γιορτές και επέλεξαν το επιβλητικό Terrace on the Park για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τρεις μανάδες και τρεις πατεράδες.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου και των τιμωμένων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και στην κυριολεξία κατέκλεισαν την μεγάλη αίθουσα και θύμισαν σε όλους τις καλές παλιές εποχές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης Χρήστος Βουρνάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος Αλεξίου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Θεοδώρα Χαρτοφύλλη, η οποία μαζί με τον Φώτιο Παπαμιχαήλ ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής.

Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα συμβούλια του Συλλόγου Νισυρίων και της Χαραυγής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Παπαμιχαήλ κατά τη διάρκεια της προσφώνησής του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και συγκεκριμένα της Δέσποινας Δούρμα, της Λουλού Κοντοβερού, του Γιώργου Κατσιματίδη, του Νίκου Φραζή, της Ανθής Πανταζή και της Ελισάβετ Παπαμιχαήλ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Νισυρίων Νέας Υόρκης, Νικόλαος Παπαμιχαήλ επεσήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο πλαισιώνεται από άτομα που έχουν μεγαλώσει στους κόλπους των νισυριακών συλλόγων της Νέας Υόρκης, τα οποία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων και της καλλιέργειας της ελληνικής συνείδησης.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους ήρθαν να τιμήσουν τις μανάδες και τους πατεράδες, διότι, όπως επεσήμανε, αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της οικογένειας.

Από αριστερά διακρίνονται ο Φώτιος Παπαμιχαήλ, Γιώργος και Ντίνος Ράλλης και Θεοδώρα Χαρτοφύλλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση και μάνας και ενός πατέρα από τις τρεις πόλεις της Νισύρου.

Από το Μανδράκι βραβεύτηκαν η Κατίνα Φραγκοπούλου και ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και πρώην προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ Ντίνος Ράλλης.

Από τον Εμπορειό – Παλούς τιμήθηκαν οι Ασπασία Κοντοβερού και ο εστιάτορας Γεώργιος Φύλλος.

Από τα Νικειά τιμήθηκαν η Αργυρή Παπαμιχαήλ, μητέρα του προέδρου Νικολάου Παπαμιχαήλ και ο πρώην διευθυντής του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Τιμολέων Κόκκινος.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση της Αργυρής Παπαμιχαήλ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τους τιμώμενους παρουσίασαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους τα οποία κατέστησαν ακόμη πιο συγκινητική τη βράβευσή τους.

Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό του Συλλόγου το οποίο παρουσίασε τις παραδοσιακές ενδυμασίες και του χορούς του τόπου τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα «Άνεμος».

Στηγμιότυπο από τη βράβευση της Ασπασίας Κοντοβερού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό του Συλλόγου το οποίο στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η Ελένη Κόκκινου – Τηλιακού ενώ παρουσιάζει τον πατέρα της Τιμολέοντα Κόκκινο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Φώτιος Παπαμιχαήλ, Νικόλαος Παπαμιχαήλ (πρόεδρος Συλλόγου), Αννα Λοϊζίδη (πρόεδρος Χαραυγής) και Θεοδώρα Χαρτοφύλλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κατάμεστη αίθουσα του Terrace on the Park”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη βράβευση της Κατίνας Φραγκοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.