ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το γήπεδο της «Con Edison» στην Αστόρια το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 είχε ντυθεί στα γαλανόλευκα. Διακόσια και πλέον παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους φιλικούς αγώνες οι οποίοι σηματοδοτούν τη λήξη της αθλητικής σεζόν.

Την ίδια χρονική στιγμή τα ηγετικά στελέχη και αρκετοί γονείς ασχολούνταν με τη διαμόρφωση του χώρου για την απονομή των βραβείων, καθώς επίσης και για το καθιερωμένο γεύμα.

Στη γιορτή παρέστησαν γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των τμημάτων του Παγκυπρίου.

Ο πρόεδρος των παιδικών ομάδων Νίκος Τζιάζας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή της γιορτής και στη συνέχεια παρουσίασε τους προπονητές των ομάδων.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στους Ευάγγελο Νικηφορίδη, Νίκο Μαστοράκο, Δημήτρη Αναστασίου και τον Γιώργο Βαβατσούλη που συμμετείχαν στις παιδικές ομάδες στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αρχές της δεκαετίας του ’90 και οι οποίοι με τα επιτεύγματά τους τίμησαν τις φανέλες των Ελευθέριων και εντάχτηκαν στο «Hall of Fame».

Πρόκειται για τις ανώτατες τιμές που απονέμουν οι Παιδικές Ομάδες στους αθλητές που διατηρούν ζωντανούς τους δεσμούς με τις παιδικές ομάδες και συνεχίζουν να τις ευεργετούν.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νίκος Τζιάζας, Αλέξης Φαίδωνος, Κυριάκος Παπαστυλιανού, Φίλιπ Κρίστοφερ και Δημήτρης Τσίρκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή των επάθλων στην ομάδα U-14 που κέρδισε το πρωτάθλημα καθώς και αναμνηστικά έπαθλα σε όλους τους αθλητές.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και τον ρόλο των παιδικών ομάδων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανδρική ομάδα του Παγκυπρίου, η οποία εφέτος κατέκτησε τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα της Νέας Υόρκης και τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία ο πρωταθλητισμός.

Ο κ. Κρίστοφερ κάλεσε τους ποδοσφαιριστές να επιδιώκουν την αριστεία και τους υπενθύμισε ότι σε ένα πρωτάθλημα μνημονεύεται μόνον ο πρωταθλητής.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φίλιπ Κσίστεφερ, Νίκος Μαστοράκος, Ευάγγελος Νικηφορίδης, Γιώργος Βαβατσούλης, Νίκος Τζιάζας, Δημήτρης Αναστασίου και Αλέξης Φαίδωνος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού συνεχάρη τους τιμώμενους, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους γονείς και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα παιδιά συμμετέχουν στους αγώνες, γυμνάζονται, εξοικειώνονται μεταξύ τους, ομιλούν την γλώσσα τους και προετοιμάζονται να παραλάβουν την σκυτάλη.  Μέσω του αθλητισμού προωθούμε τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας και τον αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού».

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος, ο οποίος τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε στις παιδικές ομάδες συνεχάρη τους ηγέτες και τους προπονητές των ομάδων και τους τιμώμενους και προέτρεψε τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό υπενθυμίζοντάς τους το «νους υγιής εν σώματι υγιή.

Ο πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων Νίκος Τζιάζας απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την τελετή επεσήμανε: «Σκοπός είναι να τιμήσουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και για την αφοσίωση που εκδηλώνουν και που για δέκα περίπου μήνες και δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα, ακόμη και την περίοδο του χειμώνα βρίσκονται στα γήπεδα και αθλούνται.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για τις επιτυχίες της χρονιάς επεσήμανε: «Κατά κανόνα κάθε χρόνο θα έχουμε τουλάχιστον μια ομάδα πρωταθλήτρια. Εφέτος ήταν η ομάδα των 14 ετών (U-14), η οποία κέρδισε το πρωτάθλημα. Εξίσου καλή σεζόν είχε και η ομάδα των 19 ετών (U-19) η οποία έχασε στους ημιτελικούς. Η ομάδα των U-16 πήγε στην Κύπρο. Επίσης οι ομάδες των 12, των 10 και των 8 ετών αποτελούν ένα εξαιρετικό φυτώριο. Δεν κυνηγάμε το πρωτάθλημα. Ο αθλητισμός ταιριάζει καλύτερα στα Ελευθέρια και δίνουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά με εξέχουσα την πειθαρχεία και το ευ αγωνίζεστε».

Αναφερόμενος στους ομογενείς που εντάχθηκαν στο «Hall of Fame» επεσήμανε: «Εφέτος τιμούμε τέσσερις ομογενείς που έχουν αγωνιστεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 – αρχές του ‘90 και συγκεκριμένα οι Ευάγγελος Νικηφορίδης, Νίκος Μαστοράκος, Δημήτρης Διονυσίου και  ο Γιώργος Βαβατσούλης. Περιττό να σας πω ότι ο Νίκος Μαστοράκος ήταν ένας από τους καλύτερους σκόρερ και μάλιστα τον αποκαλούσαν Μαστοράκο – Σαραβάκο».

Αναφερόμενος στις ομάδες επεσήμανε ότι έχουν δέκα ομάδες καθώς επίσης και τις ομάδες νηπίων, οι οποίες αποτελούν το μέλλον των παιδικών ομάδων.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Φαίδωνος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στις παιδικές ομάδες ποδοσφαίρου συμμετέχουν μόνο αγόρια, λόγω της ανεπάρκειας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της έλλειψης των υποδομών.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω ομάδες είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ο κ. Τζιάζας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί εν μέρει με την ολοκλήρωση των εν εξελίξει εργασιών στο δημοτικό πάρκο της Αστόριας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του Παγκυρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά ενώ παρακολουθούν την απονομή των βραβείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Νίκου Μαστοράκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νίκος Τζιάζας, Φίλιπ Κρίστοφερ, Κυριάκος Παπαστυλιανού και Αλέξης Φαίδωνος, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.