Απολογισμός του ταξιδιού της προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών στην Φλόριδα

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη, προ δέκα ημερών επισκέφθηκε την Φλόριδα προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Το ταξίδι στη Φλόριδα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, στέφθηκε με επιτυχία.

Η πρώτη στάση ήταν στην Αθηναϊκή Ακαδημία Charter School του Clear Water Φλόριντας, το παλαιότερο σχολείο Ελληνικού ενδιαφέροντος, το οποίο ήταν έμπνευση του Γεωργίου Πουμάκη, με τη συμπαράσταση του κυρίου Θεόδωρου Τσαφατίνου, ένθερμου υποστηρικτή των Charter Schools. Η Αθηναϊκή Ακαδημία πλέον έχει αποκτήσει και δεύτερο κτίριο στο Fort Mayers με εξαιρετικές προοπτικές και με χαρακτηριστικά και χρώματα Ελληνικού κτιρίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το εν λόγω σχολείο τσάρτερ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής και τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Τάμπα. 

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Γιάννης Χρυοουλάκης, Κατερίνα Παναγουπούλου, Στέλλα Κοκόλη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / DIMITRIOS PANAGOS

Την εκδήλωση τίμησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Συμμετείχε ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα κ. Λουκάς Τσώκος, καθώς και η Πρόεδρος  της Οµοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κα Στέλλα Κοκόλη, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα (University of South Florida) Ιπποκράτης Κάντζιος (Chair of the USF Department of World Languages και Sophia Kourmolis Associate Professor of Greek Language and Literature) πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη σημασία της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Το πρόγραμμα είχε επιμεληθεί η διευθύντρια του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας των δύο σχολείων της Αθηναϊκής Ακαδημίας, κ. Σεβαστή Ζιώγκα- Βαρυτιμίδου.

Στις ομιλίες όλοι εξέφρασαν την εκτίμηση και την αγάπη τους προς την Ελληνική μας Γλώσσα. Τη Γλώσσα της σωστής σκέψης, τη Γλώσσα των Αγγέλων, τη Γλώσσα της Δημοκρατίας. Τη Γλώσσα που παραμένει πηγή έμπνευσης και μόρφωσης όλων των πολιτισμένων λαών. Τη Γλώσσα την παγκόσμια.

Οι παρόντες και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Φλόριδας, αλλά και από την Ελλάδα, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι “Η Ελληνική Γλώσσα είναι η ταυτότητά μας, η ρίζα μας, η άυλη πνευματική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Η Ελληνική Γλώσσα είναι μία, ενιαία και αξεχώριστη, ένας οργανισμός που ζει και αναπτύσσεται, επισημαίνοντας ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στηρίζει κάθε προσπάθεια που αφορά την εκμάθηση των Ελληνικών, τη διατήρηση και ενίσχυση της ταυτότητας των Αποδήμων μας”. Αναφερόμενος στην προσφορά της προέδρου της ΟμοσπονδίαςΕκπαιδευτικών Στέλλας Κοκόλη την αποκάλεσε “ζωντανό θρύλο”.

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη, Χρυσόστομος Αλαχούζος και Γιάννης Χρυσουλάκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές κατέπληξαν καθηγητές και παρευρισκόμενους με τις ερωτήσεις που έθεσαν στον εξαιρετικό ομιλητή από το πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα Δρ. Ιπποκράτης Κάντζιο.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη, την ίδια ημέρα συνόδευσε τον Γενικό Γραμματέα στην προγραμματισμένη επίσκεψη στα εννέα σχολεία Plato Charter Schools, που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Στήβεν Χριστόδουλος. Το απόγευμα παρακάθησε σε γεύμα με τον Δήμαρχο του Tarpon Springs, κύριο Χρυσόστομο Αλαχούζο, με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ Χρυσουλάκη, καθώς επίσης και με τον Γενικό Πρόξενο της Ταμπας κύριο Λουκά Τσώκο. 

Την επομένη η κυρία Κοκόλη συνόδευσε τον Γενικό Γραμματέα σε επίσκεψη στο δεύτερο Charter School Athenian Academy στο Fort Mayers. Αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή, κύριο Αλέκο Βελούδο, την διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος κ. Ζιώγκα-Βαρυτιμίδου, τους διευθυντές και τους δασκάλους για την ωραία υποδοχή που επιφύλαξαν, στη συνέχεια στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Χρυσουλάκη που ταξίδεψε στη δυτική πλευρά της Φλόριδας και επισκέφτηκε με τέτοιο ενθουσιασμό τα σχολεία Charter Schools, ομογενειακούς φορείς και τον Έλληνα Δήμαρχο του Tarpon Springs.

Η επίσκεψη ήταν εποικοδομητική, ευχάριστη, αλλά και ιστορική. Παράλληλα δε, τον προσκάλεσε στην επόμενη επίσκεψη του να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν Ημερήσια, Απογευματινά και Charter Schools στη ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η κυρία Κοκολη συνέχισε το  ταξίδι της προς την κοινότητα Naples Florida, όπου συμμετείχε για δυο ημέρες στις εργασίες του συνεδρίου της Αρχιεπισκοπής (Leadership 100) και εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση και την επιτυχία του Συνεδρίου.

Εκφράζει συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο καθώς και στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της οργάνωσης, κ. Δημήτριο Λογοθέτη, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει πάντα στα δρώμενα της Εκκλησίας, της Ομογένειας και κυρίως της Παιδείας. 

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στην Αθηαναϊκή Ακαδημία.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.