Απογοητευμένοι οι Ελληνοκύπριοι από την συμμετοχή του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου»

1
342
Πρώτος από αριστερά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στην τελετή των εγκαινίων του Τουρκικού Κέντροου από τον Ερντογάν στο Μανχάταν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στο Μανχάταν που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ έχει προκαλέσει απογοήτευση στους κόλπους των οργανώσεων των Κυπριών της Αμερικής.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής προ ολίγου εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας εκφράζει την απογοήτευσή της για τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου».

Η ανακοίνωση δόθηκε στην δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την απόφαση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την ματαίωση της επίσκεψής του στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ηγετικά στελέχη των Κυπρίων που επικοινώνησαν με τις «Αναμνήσεις» επεσήμαναν ότι προς αποφυγή αντιδράσεων θα ικετεύσουν τον Αρχιεπίσκοπο να μην παραστεί στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το οποίο θα παρατεθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου: Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση για τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ τελεί το μνημόσυνο για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 20η Ιουλίου του 1974, την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να βιώνει ο Ελληνισμός.

Η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου.

Για κάθε Ελληνοκύπριο, για κάθε Ομογενή που για 47 χρόνια αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος με τις συνεχείς προκλητικές και εμπρηστικές του δηλώσεις υποσκάπτει οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θεωρεί ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια.

Η Εκκλησία ήταν πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της μαρτυρικής νήσου και δεν είναι σώφρων να προκαλεί με τέτοιου είδους κινήσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο θρησκευτικός μας ηγέτης, οφείλει να εμψυχώνει το αγωνιστικό μας φρόνημα και να πρωτοστατεί στους αγώνες για τα δίκαια του Ελληνισμού.

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Απέδειξε πως είναι ανίκανος να διαχειριστεί
  δύσκολες καταστάσεις , άρα δεν είναι κατάλληλος
  για το πόστο που τοποθετήθηκε από το Φανάρι και
  φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά.
  Η δικαιολογία που προέβαλε , ότι αν γνώριζε πως
  θα ήταν εκεί ο Τατάρ δεν θα πήγαινε, είναι
  παιδιαρίστικη , διότι όταν τον είδε έπρεπε να
  κάνει μεταβολή και να φύγει.
  Πίσω από την κακή πράξη του κρύβεται η αλήθεια, που είναι η πάλη για να βρεθεί στον
  Πατριαρχικό θρόνο και χρειάζεται τις ευλογίες του
  Ερντογκάν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.