ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λάβροι κατά του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και μερίδας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων εμφανίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης, 21 Σεπτεμβρίου 2021 ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνάμα προτελευταίος πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας και ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Αρώνης.

Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας ανταποκρίθηκε στην έκκληση των «Αναμνήσεων» να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και να προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητά του και τα οποία επικαλούνταν τους τέσσερις τελευταίους μήνες που τόσο μερίδα της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων όσο και ο κ. Μεϊμάρογλου τον είχαν στοχοποιήσει ως την πέτρα του σκανδάλου και ουκ ολίγες φορές έλεγαν ότι η παρατεταμένη κρίση στους κόλπους της Ομοσπονδίας έχει ονοματεπώνυμο και ακούει στο όνομα Πέτρος Γαλάτουλας.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Γαλάτουλας παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον πρώην ταμία Αθανάσιο Αρώνη στο ομογενειακό ξενοδοχείο «Four Points By Sheraton» στο Λονγκ Άϊλαντ Σίτι έχοντας ως θέα το Μανχάταν και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Στην συνέντευξη παρέστη και ο πρώην συντονιστής της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Τιμολέων Κακούρος, ο οποίος την Κυριακή εκλέχτηκε στο νέο συμβούλιο.

Ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Αρώνης επεσήμανε ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του από διάφορα αξιώματα για 13 συναπτά έτη στην Ομοσπονδία μέχρι και το 2018 που παραιτήθηκε από το αξίωμα του ταμία.

Αν και ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου στην πρώτη γενική συνέλευση μετά την παραίτησή του είχε ισχυριστεί ότι ο κ. Αρώνης παραιτήθηκε για λόγους υγείας, εν τούτοις ο κ. Αρώνης τον διέψευσε λέγοντας ότι ο κ. Μεϊμάρογλου ζήτησε την παραίτησή του και μάλιστα του στέρησε το δικαίωμα της παραμονής του ως απλός σύμβουλος.

Η παραίτησή του, όπως ισχυρίστηκαν οι κ.κ. Αρώνης και Γαλάτουλας έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες μετά την παράδοση των $12.700 σε μετρητά που είχε δωρίσει ο τελετάρχης της παρελάσεως κ. Παντελής Μπούμπουρας στην Ομοσπονδία και τα οποία τα παρέδωσαν το βράδυ μιας Παρασκευής στον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου να τα φυλάξει στο Γραφείο του διότι ήταν πιο ασφαλές και να τα καταθέσουν την Δευτέρα στην Τράπεζα.

Αν και ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου προ τεσσάρων μηνών έδειξε άγνοια για την προέλευση των χρημάτων που του παρέλαβε εκείνη την ημέρα, εν τούτοις ο κ. Γαλάτουλας παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο κ. Μεϊμάρογλου συνιστούσε στον κ. Γαλάτουλα να μην τα πει στο διοικητικό συμβούλιο για την λήψη ρευστών.

Ο κ. Μεϊμάρογλου για τρία περίπου χρόνια απέκρυψε από το συμβούλιο τα μεγάλα χρηματικά ποσά που κρατούσε στο συρτάρι του και διαχειριζόταν ο ίδιος, καθώς επίσης και από τις φορολογικές δηλώσεις της Ομοσπονδίας. Την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 και δύο ημέρες μετά το εκλογικό συνέδριο παραδέχτηκε ο ίδιος ότι διαχειρίστηκε πάνω από είκοσι χιλιάδες δολάρια, ότι έχει όλες τις αποδείξεις και μάλιστα διαβεβαίωσε τους Πρώην Προέδρους  – που τους έπιασε εξ απήνης – ότι εάν λείψουν χρήματα θα τα βάλει από την τσέπη του.

Η βόμβα μεγατόνων, όπως χαρακτήρισαν οι πρώην πρόεδροι την  πράξη του κ. Μεϊμάρογλου, εξόργισε τον Απόστολο Τομόπουλο ο οποίος ζήτησε πάραυτα από την Εφορευτική Επιτροπή να αναβάλει τις εκλογές μέχρι την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου.

Τόσο ο κ. Γαλάτουλας, όσο και ο κ. Αρώνης τόνισαν με έμφαση ότι κανένας πρόεδρος φορέα – πόσο μάλλον μη κερδοσκοπικού φορέα – δεν έχει το δικαίωμα να διατηρεί ρευστά στα συρτάρια.

Σε πρώτο πλάνο οι κ.κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Αναστάσιος Καραγκούνης και Νίκος Μπάρδης, ενώ συνομιλούν με τους σεκιουριτάδες και τις Αστυνομικούς. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

«Ακόμη κι αν παραστεί ανάγκη για μετρητά, τότε ο ταμίας μπορεί να αποσύρει χρήματα από τους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας με έγγραφη εντολή του προέδρου και του γενικού Γραμματέα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αρώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους απολογισμούς των παρελάσεων ο κ. Αρώνης επεσήμανε ότι το 2018 δόθηκε κανονικά ο απολογισμός, ενώ το 2019 δεν κατέστη δυνατό διότι ο πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου δεν κάλεσε την εξελεγκτική επιτροπή για δύο συναπτά έτη για να γίνει ο απολογισμός και να δοθεί στην γενική συνέλευση.

Δωρεές τελεταρχών

Στην  καταγγελία του κ. Τομόπουλου προς την Εφορευτική Επιτροπή γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις δωρεές των τελεταρχών και συγκεκριμένα των κ.κ. Ιβάν Σαββίδη (το 2017) και του Παντελή Μπουμπουρα αξίας $70.000 και $40.000 αντίστοιχα.

Ο κ. Γαλάτουλας και ο κ. Αρώνης ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα του Σαββίδη και του κ. Μπούμπουρα έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, με εξαίρεση τις $20.000 (του κ. Σαββίδη) που δόθηκαν στους Εύζωνες ως οδοιπορικά και των $12.700 του κ. Μπούμπουρα τα οποία παρέλαβε ο κ. Γαλάτουλας στην Αθήνα και τα οποία τα έφερε στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή τα παρέδωσαν στον κ. Μεϊμάρογλου για να τα διατηρήσει μέχρι την Δευτέρα που θα άνοιγαν οι τράπεζες.

«Έχουμε όλα τα αποδεικτικά και αντίγραφα παραδώσαμε στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι στο τέλος θα μας που και ευχαριστώ. Ποιος άλλος θα παραλάμβανε στην Ελλάδα τα χρήματα και θα τα έφερνε στην Αμερική για να κατατεθούν στο ταμείο της Ομοσπονδίας», διερωτήθηκε ο κ. Γαλάτουλας.

Ο Δημήτριοις Α. Γωνιάς (αριστερά) και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, οι οποίοι ακολουηθώντας τους Αστυνομικούς άρχισαν και οι ίδιοι να ξηλώνουν τις ταινίες του αίσχους. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Κλειδαριές

Ερωτηθείς για τους υπαίτιους της κρίσης της Ομοσπονδίας ο κ. Γαλάτουλας επεσήμανε ότι η κρίση έχει ονοματεπώνυμο και ακούει στα ονόματα των κ.κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, Δημητρίου Καλαμαρά, Δήμου Σιώκη, Νίκου Διαμαντίδη και Βασιλείου Σταθάκου που άλλαξαν τις κλειδαριές και διέσυραν την Ομοσπονδία.

Ερωτηθείς για τις εκλογές ο κ. Γαλάτουλας επεσήμανε ότι ήταν συνειδητή επιλογή να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να διευκολύνει τις διεργασίες και το πιο σημαντικό να αποδείξει ότι δεν είναι απαραίτητο να είσαι αξιωματούχος για να προσφέρεις στην Ομοσπονδία.

Τόσο κ. Γαλάτουλας, όσο και ο κ. Αρώνης επεσήμαναν ότι οι εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 ήταν νόμιμες καθώς συμμετείχαν πάνω από τα δύο τρίτα των φορέων της Ομοσπονδίας που είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία.

Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο της Εφορευτικής Επιτροπής. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο κ. Γαλάτουλας απέκρουσε όλες τις καταγγελίες του κ. Μεϊμάρογλου και διεμήνυσε ότι για όλα υπάρχουν αποδείξεις και ότι το μοναδικό μελανό σημείο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας είναι η απόκρυψη από το Συμβούλιο και η διαχείριση από τον ίδιο τον απερχόμενο πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου μεγάλων χρηματικών ποσών.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι θα ένδικα μέσα προκειμένου να λογοδοτήσουν όλοι όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά του και να διασύρουν και να οδηγήσουν στα τάρταρα την Ομοσπονδία.

Τέλος ο κ. Γαλάτουλας διεμήνυσε ότι οι φάκελοι που επιστράτευσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων «θα αποτελέσουν την βάση για έναν κύκλο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για την άνευ προηγουμένη κρίση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και τα αίσχη των τελευταίων έξι μηνών».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.