Ο Σύλλογος Αρκάδων παρουσιάζει ειδικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

0
Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Ο Γέρος του Μωριά» το απόγευμα της Κυριακής, 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 5 μ.μ. θα διοργανώσει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» στην Αστόρια φιλολογικό – μουσικό αφιέρωμα για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του αφιερώματος έχει αναλάβει η Πολιτιστική Επιτροπή του Συλλόγου με επικεφαλής την εκπαιδευτικό Αγγελική Βουρνά, η οποία έχει αναλάβει και την επιμέλεια της αφήγησης. Την αφήγηση θα αποδώσουν οι Αγγελική Βουρνά, Δημήτρης Φίλιος και Χρήστος Βουρνάς, ενώ το μουσικό πρόγραμμα έχει επιμεληθεί ο Γρηγόρης Μαρινάκης με την ορχήστρα «Μικρόκοσμος».

Η εν λόγω εκδήλωση είναι η δεύτερη δια ζώσης εκδήλωση που διοργανώνουν οι Αρκάδες. Η πρώτη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αφορούσε τον αγιασμό της ανακαινισμένης αίθουσας εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου: «Ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων της Νέας Υόρκης «Ο Γέρος του Μωριά», μητρικό τμήμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, διοργανώνει μεγάλη εορταστική εκδήλωση-Συναυλία, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό που τέλεσε ο π΄Απόστολος Πάνος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26, Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημήτριου στην Αστόρια (30-11 30 Drive, Astoria, NY 11102).

Την ιστορική αφήγηση επιμελήθηκε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής και εκπαιδευτικός κα. Αγγελική Βουρνά.

Η κα. Βουρνά, εκτός από μέλος της Διοίκησης του Γέρου του Μωριά, είναι και Β’ Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Την αφήγηση παρουσιάζουν οι Αγγελική Βουρνά, Δημήτρης Φίλιος και Χρήστος Βουρνάς.

Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης έχει επιμεληθεί ο Γρηγόρης Μανινάκης με την ορχήστρα «Μικρόκοσμος». Εκτός από τον Γρηγόρη Μανινάκη, τραγούδια θα ερμηνεύσει και ο Νικήτας Ταμπάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προσφερθούν αναψυκτικά.

Σημειώνεται ότι με βάση τις υγειονομικές διατάξεις του Δήμου της Νέας Υόρκης, όλοι όσοι θα προσέλθουν θα πρέπει να προσκομίσουν κάρτα πιστοποίησης εμβολιασμού για το COVID 19, ή αποδεικτικό αρνητικού τεστ (PCR or RAPID Test), όχι πέραν των τριών ημερών. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αντιπροέδρους του Γέρου του Μωριά, Νίκο Πασσιά (718-909-5258), η Δημήτρη Φίλιο (917-202-6376).

Τέλος να σημειωθεί ότι όλοι οι εκπρόσωποι των ομογενειακών ΜΜΕ είναι ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.