ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από την Αυστραλία, όπου πραγματοποιούσε πενθήμερο ταξίδι υποχρεώθηκε να υπογράψει την παραίτησή του ο υφπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού υπέβαλε ο Αντώνης Διαματάρης. Πρόκειται για ένα σπάνιο για τα δεδομένα της Ελλάδας γεγονός, το οποίο έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και στην ομογένεια της Αυστραλίας, διότι είχαν προγραμματιστεί αρκετές συναντήσεις και φιέστες.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Αντώνη Διαματάρη έχει ως εξής: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Στιγμιότυπο από την ομικλία του π. Νεκταρίου Παπαζαφειρόπουλου που ανέλαβε και τον συντονισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πληροφορίες των “Αναμνήσεων” αναφέρουν ότι τόσο η δήλωση σχετικά με το πολύκροτο ΜΒΑ του πανεπιστήμιου Κολούμπια, όσο και η δήλωση παραίτησης συντάχτηκαν και επεβλήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου

Νέος Κόσμος

Η ιστορική εφημερίδα της ομογένειας της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος” σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα https://neoskosmos.com/ αναφέρει ότι ο κ. Διαματάρης παραμένει ιδιωτικά πλέον στην Αυστραλία και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

“Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.  Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται στην Αυστραλία, στο πλαίσιο επίσημης οκταήμερης επίσκεψης. Η επίσκεψη θα ξεκινούσε επί της ουσίας σήμερα και θα τελείωνε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ήταν προγραμματισμένες και συναντήσεις του με εκπροσώπους της ομογένειας.

Ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Δημήτρης Μιχαλόπουλος, με δηλώσεις του στο “Νέο Κόσμο” επιβεβαίωσε την παραίτηση του κ. Διαματάρη και την ακύρωση της επίσκεψης.

Ο πρώην υφυπουργός παραμένει ιδιωτικά στο Σίδνεϊ και αναμένεται να φύγει στις αμέσως  επόμενες μέρες.

Ουσιαστικά οι πληροφορίες λένε ότι για την παραίτησή  του ενημερώθηκε αμέσως κατά την άφιξή του στο Σίδνεϊ.

Ουσιαστικά το γραφείο του κ.Μητσοτάκη του ζητήθηκε να παραιτηθεί.

Από  το αερδρόμιο των Αθηνών, λίγο πριν τν αναχώρησή του ο κ. Διαματάρης είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:

“Με πολύ χαρά και ενθουσιασμό αναχωρούμε εντός ολίγων λεπτών για το Sydney της Αυστραλίας, όπου θα συναντηθούμε με τα αδέρφια μας, θα ακούσουμε τις απόψεις τους και θα τους μεταφέρουμε την αγάπη της Μητέρας Πατρίδας”.

Αμέσως μόλις αφίχθηκε στο Σίδνεϊ και έλαβε τα “νέα” από  το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία.

Κατόπιν αυτού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Πηγές του Μαξίμου επισήμαναν ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό.

Ο κ. Διαματάρης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Η παραίτηση του κ. Διαματάρη έρχεται μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» («Το πόρισμα που έδειξε «τέρατα» αλλά… ξεχάστηκε», 4.12.2019) για τον διορισμό σε θέση μετακλητού υπαλλήλου πρώην μεγαλοστελέχους της ΕΑΒ που είχε σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον Τάσο Φιλιππάκο, που έχει ηγηθεί ενός διαχρονικού «πάρτι» στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, χρέωσε το Δημόσιο με σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δέκα χρόνια και υποθήκευσε το μέλλον των 1.300 εργαζομένων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η  ‘ιδια εφημερίδα («Ο τριπλοθεσίτης κύριος Διαματάρης»), ο ίδιος εμφανίζεται ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, ενώ καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Η θύελλα αντιδράσεων ξεκίνησε  όταν ο κ. Διαματάρης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Columbia, όπως αναγραφόταν στον ιστότοπο του ΥΠ.ΕΞ. και όπως ο ίδιος είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Μάλιστα, στο νέο βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, έχουν «εξαφανιστεί» και οι σπουδές του στο Queens College, με συνέπεια ο κ. Διαματάρης να εμφανίζεται να μην έχει κανένα από τα δύο πτυχία που υποτίθεται πως είχε. Επίσης, στο βιογραφικό εμφανίζεται να είναι γεννημένος το 1959, ενώ στην πραγματικότητα είναι γεννημένος το 1950, όπως γράφει η ίδια εφημερίδα.

2 COMMENTS

  1. Το όνομα Ασημάκης Φωτηλας, σας θυμίζει τίποτα;
    Άλλος ένας απολυμένος, έν πτήση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.