ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μέσα σε μια χαρούμενη και λαμπερή ατμόσφαιρα ο οίκος φιλοξενίας παιδιών που πάσχουν από καρκίνο “Ρόναλντ Μακ Ντόναλντ” στη Νέα Υόρκη γιόρτασε τα 40 χρόνια λειτουργίας του, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στην Ομογένεια να αποδείξει ότι η σχέση της με το ίδρυμα αυτό είναι διαρκής και το ενδιαφέρον της αδιάλειπτο.

Με την ευκαιρία αυτή και παρουσία αρκετών εθελοντών αλλά και υποστηρικτών το Ελληνικό Τμήμα του “Ρόναλντ Μακ Ντόναλντ” που για χρόνια υπηρετούσε η αείμνηστη Νίκη Σιδέρη, δέχθηκε για άλλη μια φορά τις δωρεές ομογενειακών φορέων και συγκεκριμένα του δραστήριου Συλλόγου Καστοριέων Ομόνοια και του τμήματος της ΑΧΕΠΑ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομόνοια κ. Δήμος Σιώκης παρέδωσε παρουσία και του μέλους του Δ.Σ. κ. Πάνου Πολιτίδη επιταγή 10 χιλιάδων δολαρίων. Τη ίδια στιγμή το τμήμα της ΑΧΕΠΑ “Εστία-Πίνδος 326” από το Φλάσινγκ,  πρόσφερε στο “Ελληνικό Τμήμα” δεύτερη επιταγή ύψους 20 χιλιάδων δολαρίων .

Παρών στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την λειτουργία του ήταν και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ με την σύζυγό του.

Η πρόεδρος του Οίκου Φιλοξενίας κ. Ρουθ Μπράουνι, έκανε αναφορά στους εκλεκτούς καλεσμένους και καλοσώρισε με τη σειρά της όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές του ιδρύματος. Χαιρετισμό και ευχαριστίες για την συμπαράσταση που προσφέρουν στο ίδρυμα εξέφρασε και ο Τσέρμαν του ιδρύματος κ. Στίβεν Μπένσινγκερ

Αμέσως μετά η χορωδία “Μπρόντγουει Ινσπιρέτιοναλ Βόισες” (BIV), αποτελούμενη από αστέρια του θεάτρου, άνοιξε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζοντας  χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Κατόπιν  την σκυτάλη πήρε ο ηθοποιός Νορμ Λιούις (Norm Lewis) και απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Και στο μεγάλο σαλόνι του Οίκου η ορχήστρα τζαζ μουσικής με την επωνυμία “Ντίβα” παρουσίασε κλασικά αμερικανικά τραγούδια των Χριστουγέννων.

Σε κάθε όροφο του Οίκου Φιλοξενίας υπήρχε κάτι διαφορετικό και προσφέρθηκαν εδέσματα σε όλους.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ μαζί με αξιωματούχους του συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δήμο Σιώκη, οι εκπρόσωποι του τμήματος «Εστία -Πίνδος 326» της ΑΧΕΠΑ σε αναμνηστικό στιγμιότυπο με την κ. Σπυριδούλα Κατέχη, υπεύθυνη του Ελληνικού Τμήματος του Οίκου Φιλοξενίας και άλλους εθελοντές. Φωτογραφία: ETA PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Στο υπόγειο ήταν ο Άγιος Βασίλης και ντισκ τζόκευ με χορευτική μουσική για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

Στο ισόγειο προσφέρθηκαν ιταλικά φαγητά, στο δεύτερο όροφο γλυκά και καφές και στην ταράτσα του τρίτου ορόφου προσφέρθηκαν φαγητά στην σχάρα.

Στην όμορφη αυτή γιορτή όπου ακόμα και τα πρόσωπα των παιδιών που διαμένουν εκεί, ενώ ακολουθούν θεραπεία, έλαμπαν από χαρά δεν θα μπορούσε να λείψει η φροντίδα και το χαμόγελο των ομογενών εθελοντών.

H χορωδία «Μπρόντγουει Ινσπιρεσιοναλ Βόισες» άνοιξε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Φωτογραφία: ETA PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Η κ. Σπυριδούλα Κατέχη τους υποδέχθηκε με χαμόγελο και τους οδήγησε στον χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων. Από κοντά και οι αφανείς υποστηρικτές, αλλά και όσοι επώνυμα ή ανώνυμα προσφέρουν ποικιλοπτρόπως, είτε με προσωπική εργασία, είτε σε είδος και χρηματική βοήθεια. Ήταν η πρώτη φορά που στο ίδρυμα επετράπη η είσοδος και σε παιδιά-επισκέπτες.

H ορχήστρα μουσικής τζαζ «Diva» απέδωσε όμορφα τραγούδια των Χριστουγέννων. Φωτογραφία: ETA PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.