Απίστευτη η θλίψη για την εκδημία της μητέρας των αποφοίτων του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

0
Η Χρυσοβαλάντου (Βαλεντίνα) Κραμπή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως είναι η θλίψη και η συγκίνηση που προκάλεσε στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ο πρόωρος και άδικος θάνατος της 53χρονης μητέρας τεσσάρων αποφοίτων του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Χρυσοβαλάντου Κραμπή το γένος Πιπεράκη.

Η είδηση για τον θάνατό της μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου και από την μοιραία εκείνη ώρα μέχρι και ετούτη στιγμή τα τηλέφωνα του πολυαγαπημένου συζύγου της Μιχάλη Κραμπή, των παιδιών  και των αδελφών δεν σίγησε, διότι όλοι ήθελαν να μοιραστούν με τους τεθλιμμένους την οδύνη και την συγκίνηση και συνάμα την συμπαράσταση.

Η Χρυσοβαλάντου, ή Βαλεντίνα, όπως την αποκαλούσαν οι συγγενείς και οι φίλοι, έχασε την τελευταία και συνάμα γενναία μάχη της ζωής της την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Χρυσοβαλάντου (Βαλεντίνα) Κραμπή με τον σύζυγό της Μιχάλη Καμπή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Μιχαήλ Κραμπή, τα παιδιά της Σοφία – Μαρία, Αλέξανδρο, Παναγιώτη και Ευαγγελία Κραμπή, τα αδέλφια Αντώνιο Πιπεράκη, Μαρία και Παντελή Πυτιανό, Αικατερίνη και Μανώλη Τσουπάκη, Στυλιανό και Άννα Πιπεράκη, Μαρία Κραμπή, τα ανίψια Ιερομόναχο Ζωσιμά Κραμπή,  Ευαγγελία, Μάριο, Δημήτριο και Δέσποινα Κάττος, Παναγιώτη, Γεωργία και Μαρία Πιπεράκη, Αλέξανδρο Ποταμούση και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στον Καναδά και στην Ελλάδα.

Το σκήνωμά της το απόγευμα της Πέμπτης, 27ης Ιουλίου 2023, από τις 6.00 ως 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας ΓΟΧ Αμερικής στην διεύθυνση 22-68 26th Street, Astoria, NY 11105.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το πρωί της Παρασκευής, 28ης Ιουλίου 2023, και ώρα 10.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον εν λόγω ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελέσουν ο πρώην Μητροπολίτης ΓΟΧ Αμερικής, κ. Παύλος, βοηθούμενος υπό τον π. Θεόδωρου Γιαννακόπουλου.

Η Χρυσοβαλάντου (Βαλεντίνα) Κραμπή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στην διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, NY 11370 για να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό της και να της απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας

Η Χρυσοβαλάντου Κραμπή γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1969 στον Φραγκομαχαλά της Χίου, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά και συγκεκριμένα τον Αντώνη, την Μαρία, την Αικατερίνη, τον Στυλιανό και την Χρυσβαλάντου και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Η αείμνηστη ήταν η μικρότερη από τα αδέλφια της και από μικρή έμαθε τα μυστικά τη κομμωτικής τέχνης.

Στις αρχές της δεκαετίες του ’90 γνώρισε τον εκλεκτό της καρδιάς της Μιχαήλ Κραμπή και το 1991 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη.

Και οι δύο ήταν εξαίρετοι επαγγελματίες. Ο Μιχάλης ζαχαροπλάστης και η Χρυσοβαλάντου κομμώτρια.

Η Χρυσοβαλάντου (Βαλεντίνα) Κραμπή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά και συγκεκριμένα τα δίδυμα Σοφία – Μαρία και Αλέξανδρο, 23 ετών, τον Παναγιώτη, 20 ετών και την Ευαγγελία 19 ετών. Αν και ήταν βιοπαλαιστές εν τούτοις εμπιστεύτηκαν την παιδεία τους στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, διότι ήθελαν τα παιδιά τους να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας και τα κατάφεραν όσο ελάχιστοι.

Και τα τέσσερα παιδιά είναι φοιτητές και έχουν βάλει ψηλά τον πήχη. Η Σοφία – Μαρία θέλει να γίνει διατροφολόγος, ο Αλέξανδρος λογιστής, ο Παναγιώτης χρηματοοικονομικά και η Ευαγγελία ποινικό δίκαιο.

Η υποδιευθύντρια του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Ελένη Καραγιώργου μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός απέστειλε μήνυμα στις «Αναμνήσεις» τονίζοντας ότι η Χρυσοβαλάντου ήταν η μητέρα τεσσάρων αποφοίτων και ότι τόσο η διεύθυνση και οι δάσκαλοι όσο όλη η κοινότητα θρηνούν και ότι θα αποτίσουν φόρο τιμής και θα αγωνιστούν να διαιωνίσουν την μνήμη της.

Η Χρυσοβαλάντου (Βαλεντίνα) Κραμπή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η αείμνηστη διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα της και για την πίστη στον Θεό. Η αγάπη της για την Αγία Μαρκέλλα στην Αστόρια λειτούργησε ως καταλύτης για την ενασχόληση του Αλέξανδρου με την ψαλτική τέχνη και την μουσική γενικότερα.  Ο Αλέξανδρος υπηρετεί το αναλόγιο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας των ΓΟΧ και είναι ευρύτερα γνωστός ως DJ Alex.

Οι συγγενείς και οι φίλοι καλούνται όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας ΓΟΧ Αμερικής (Hellenic Orthodox Traditionalist Church of St. Markella – 22-68 26th Street, Astoria, NY 11105.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αιωνία της η μνήμη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.