Απίστευτη η χαρά των ομογενών του Τσέρι Χιλ για τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου

0
Το κοινοτικό συμβούλιο, ενώ δωρίζει στον π. Χριστόφορο Οικονομίδη την φωτογραφία από την χειροθεσία του ως Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού στη Νέα Υόρκη απένειμε οφίκια του Οικουμενικού Θρόνου σε ιερείς των μητροπόλεων, μεταξύ των οποίων και του Πρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου σε δύο πρωτοσύγκελους. Πρόκειται για τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής και συνάμα ιερατικό προϊστάμενο του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου, π. Ανδρέα Βυθούλκα και τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορο Οικονομίδη στον οποίο απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου. Η χειροθεσία του πρώτου έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της τελετής των θυρανοιξίων του υπό ανέγερση ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και του δεύτερου έλαβε χώρα την Κυριακή κατά την διάρκεια της πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Η είδηση για την χειροθεσία του π. Χριστόφορου Οικονομίδη προκάλεσε χαρά και συγκίνηση στην κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Υόρκης, όπου ο π. Χριστόφορος διατηρεί ακόμη και μετά την αναγόρευσή του τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου.

Το κοινοτικό συμβούλιο την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διοργάνωσε μια πανηγυρική εορταστική εκδήλωση και αναφώνησαν από κοινού «Άξιος». Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απόφασή τους όπως αντί δώρου να του δώσουν μια κορνίζα με την φωτογραφία από την χειροθεσία του π. Χριστόφορου.

Στιγμιότυπο από το κήρυγμα του π. Χριστόφορου Οικονομίδη κατά την διάρκεια Θεία Λειτουργία που τεελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα στελέχη του κοινοτικού συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, της Νεολαίας, της AHEPA και των Θυγατέρων της Πενηλόπης, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου και του Κατηχητικού σχολείου, καθώς επίσης και των άλλων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Τσέρι Χιλ.

Αμέσως μετά παρατέθηκε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα Δανιέλα Κουσούλη, η οποία είχε πλημυρίσει από σεβασμό και αγάπη για τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, π. Χριστόφορο Οικονομίδη.

Ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Ελληνικού και του Κατηχητικού Σχολείου.
Ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης με το συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.
Ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία του Τμήματος των Θυηατέρων της Πηνελόπης.
Ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης ενώ κόβει την τούρτα με μια ομάδα μαθητών.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.