Ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης η ορκωμοσία της Φιλοπτώχου

0
148
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του πολιούχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης έλαβε χώρα η ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα αμέσως μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και συνάμα πρωτοσύγκελου, π. Χριστόφορου Οικονομίδη που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, 13 Νοεμβρίου 2021, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος όρκισε τη νέα ηγεσία της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως και ευχήθηκε επιτυχίες στο έργο τους. .

Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο και τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο.

Αμέσως μετά παρατέθηκε γεύμα και συνήλθε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως και εξέλεξε το προεδρείο του το οποίο απαρτίζεται από τις κ.κ. Ελένη Κωνσταντινίδη (Eleni Constantinides), πρόεδρο, Αλέξις Λυμπεράκη (Alexis Limberakis), α’ αντιπρόεδρο, Στέλλα Γουάκερ (Stella Wacker), β’ αντιπρόεδρο, Νταϊάν Σάφο (Diane Saffos), ταμία, Πάτι Καρούνου, (Pattie Karounos), βοηθό ταμία, Ιλέιν Σάκλιχ (Elaine Sackleh), γραμματέα αλληλογραφίας και Θία Πορτέλου (Thea Portelos), γραμματέα πρακτικών.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ελένη Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της οργάνωσης και εστίασε την προσοχή της στην προσφορά την περίοδο της πανδημίας και την αέναη προσφορά στα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας και όχι μόνο. Εκτενή αναφορά έγινε και στα προγράμματα για την επικείμενη εορταστική περίοδο, καθώς επίσης και για το 2022, το οποίο είναι το έτος της 100ετηρίδας της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η οποία συμπίπτει με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. κ. Ελπιδοφόρος, ο διάκονος Βαρθολομαίος Mercado και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ελένη Κωνσταντινίδη.
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.