Απίστευτο και όμως γεγονός: Ρεπορτάζ του ΑΠΕ άλλαξε το Έθιμο των Κερκυραίων!

0
Το άρθρο του Corfu TV το οποίο διακωμωδεί το ΑΠΕ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χθες, ενήμερα της Παναγίας δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων “Αμέτρητες σούβλες με αρνιά στους δρόμους της Κέρκυρας, για το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού” με την πεποίθηση ότι οι καταγόμενοι από την Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά θα αισθανθούν υπερήφανοι. Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της είδησης ο εκλεκτός συνάδελφος Διονύσιος Μάμαλος από το νησί των Φαιάκων μου έστειλε την ανάρτηση στην ιστοσελίδα https://corfutvnews.gr/ θέτωντάς με προ των ευθυνών μου και δίδοντάς μου το έναυσμα να το ερευνήσω.

Ο αθλητικογράφος των “Αναμνήσεων” Ντίνος Αυλωνίτης, ο οποίος από την παραμονή της Εορτής της Παναγίας βρίσκεται στα πάτρωα εδάφη επεσήμανε ότι αν και επισκέφθηκε πολλές περιοχές εν τούτοις πουθενά δεν είδε σούβλες στον δρόμο, πέραν των σούβλων που έχουν τα ψητοπωλεία.

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης ερωτηθείς από τις “Αναμμνήσεις” για τα έθιμα των Κερκυραίων του Δεκαπενταύγουστου επεσήμανε ότι την τιμητική της έχει η παραδοσιακή πατσιτσάδα.

Παραθέτουμε το άρθρο της ιστοσελίδας https://corfutvnews.gr/ με τίτλο “Ρεπορτάζ του ΑΠΕ άλλαξε το Έθιμο των Κερκυραίων!”

Αντιδράσεις και γέλιο στους Κερκυραίους έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα αθηναϊκά ΜΜΕ από το ΑΠΕ ότι: «Ουρές» πολλών χιλιομέτρων θα μπορούσαν να καλύψουν οι αμέτρητες σούβλες με αρνιά που στήνονται υπαίθρια κάθε χρόνο στους δρόμους της Κέρκυρας για να γιορταστεί το «Πάσχα του καλοκαιριού…
παραδοσιακά η Κέρκυρα έχει έθιμο Δεκαπενταύγουστο να τρώνε αρνιά κι κατσίκια»…
Μάλιστα οι τίτλοι των ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στην «Κέρκυρα αμέτρητες σούβλες με αρνιά στους δρόμους, για το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού».

Σίγουρα αυτές οι πληροφοριες δεν ισχύουν καθώς παραδοσιακά στο νησί μας φτιάχνουν την περίφημη κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκορα, πιάτο με βενετσιάνικες ρίζες.

Σε πολλά πανηγύρια του νησιού ωστόσο συνηθίζεται να ψήνουν αρνιά αλλά αυτό δεν αποτελεί παράδοση για την Κέρκυρα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.