Απίστευτος ο θρήνος για τον πρόωρο θάνατο της πρώην προέδρου της Φιλοπτώχου του Τολίντο Οχάιο

0
317
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Τολίντο Σούζαν Σουλτάνα Δουκίδη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτος ο θρήνος που προκάλεσε στην Φιλόπτωχο και στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Τολίντο του Οχάιο, ο πρόωρος και συνάμα απροσδόκητος θάνατος της πρώην προέδρου της Φιλοπτώχου και συνάμα δασκάλας του κατηχητικού σχολείου Σούζαν Σουλτάνας Δουκίδη (Susan Soultana Doukides).

Η Σούζαν Σουλτάνα Δουκίδη με τον σύζυγό της Δρ. Παναγιώτη Δουκίδου προ ημερών μετέβησαν στην Μπόκα Ρατόν της Φλόριδας προκειμένου να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά και τα εγγόνια τους χωρίς ποτέ της να φανταστεί ότι ήταν το τελευταίο ταξίδι της ζωής της.

Το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 64 ετών προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση στην οικογένειά της, στους συγγενείς και φίλους καθώς επίσης και στην ομογένεια του Τολίντο που είχε την τύχη να ευεργετηθεί από την ευσπλαχνία, την γενναιοδωρία, καθώς επίσης και από την απέραντη αγάπη της για τον συνάνθρωπο.

Η Σούζαν και ο Δρ. Παναγιώτης Δουκίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά και τα εγγόνια τους τα Χριστούγεννα του 2020. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 9 Ιανουαρίου 2021 στις 10:00 π.μ. στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Μάρκου στην Μπόκα Ρατόν της Φλόριδας στην διεύθυνση 2100 Yamato Road, Boca Raton, FL 33431. Η  κηδεία, λόγω των περιορισμών για τις συναθροίσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας θα λάβει χώρα στον στενό οικογενειακό κύκλο και θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube της κοινότητας στο https://www.youtube.com/watch?v=8kLxlS28GlA.

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Δρ. Παναγιώτη Τ. Δουκίδη, τα παιδιά της Δρ. Θεόδωρο και Αγγελική Δουκίδη,  Δρ Στίβεν και Ειρήνη Δουκίδη, τα εγγόνια Παναγιώτη, Κωνσταντίνο και Μαρία τα αδέλφια Marina και Robert Wade ,τις νυφάδες Anette Norden και Tobey Petas, τα ανίψια Nicholas, Stephanie, Abigail, Kelsey, Isabella, Olivia και Claire, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας, στο Τολίντο (740 N Superior St, Toledo, OH 43604) ή στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Μάρκου, (2100 Yamato Road, Boca Raton, FL 33431).

Η αείμνηστη σε μια κοινονική εκδήλωση “Greece Uncorked”. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η κοινότητα θρηνεί

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Τολίντο, π. Ελευθέριος Λεγάκης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του τόσο για τον πρόωρο και απροσδόκητο θάνατο της αείμνηστης, όσο και για το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να μεταβούν στην Μπόκα Ρατόν για της απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

«Αν και πέρασε μία περίπου εβδομάδα από τον θάνατο της Σούζης, εν τούτοις ουδείς μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είναι πια μαζί μας. Όλοι θρηνούν για τον πρόωρο θάνατό της και συνάμα καταμαρτυρούν πόσο άγγιξε τις καρδιές και τις ψυχές όσων είχαν την τύχη και το προνόμιο να την γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί της σε διάφορα προγράμματα της κοινότητάς μας», επεσήμανε ο π. Ελευθέριος καθώς προετοίμαζε τον επικήδειο λόγο που θα εκφωνηθεί αύριο κατά την διάρκεια της Νεκρώσιμης Ακολουθίας.

Η κοινότητα, όπως επεσήμανε ο π. Ελευθέριος, μόλις επιστρέψει ο σύζυγός της Δρ. Παναγιώτης Δουκίδης θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση και όταν επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς θα τελέσει φιλολογικό μνημόσυνο προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν τα αισθήματά τους για την αείμνηστη και να διαιωνιστεί η μνήμη της.

Ο Δρ. Παναγιώτης Δουκίδης και η Σούζαν το γένος Πύτα στις 15 Ιανουαρίου 1977, κατά την διάρκεια του γαμήλιου δείπνου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Στοργική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά

H Σούζι, όπως είθισται να την αποκαλούν οι γνωστοί και ο φίλοι, γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1956 στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης όπου και μεγάλωσε στο Τολίντο του Οχάιο. Οι αείμνηστοι γονείς της Δρ. Στέργιος Πύτας και Φωτεινή το γένος Τζαμούλη έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά και συγκεκριμένα την Σούζαν, τον Νίκο, την Θέλμα, τον Τζίμυ και την Μαρίνα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας

Αποφοίτησε από το κολέγιο St. Ursula Academy και μετέπειτα από το The University of Toledo.

To 1975 σε ένα από τα ταξίδια της στην Θεσσαλονίκη η Σούζαν γνωρίστηκε με τον Παναγιώτη Δουκίδη, ο οποίος την εποχή εκείνη σπούδαζε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης. Το Πάσχα του 1976 αρραβωνιάστηκαν και στις 15 Ιανουαρίου 1977 χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Τολίντο και έζησαν αγαπημένοι και μονοιασμένοι μέχρι και την ύστατη στιγμή.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Θεόδωρο και τον Στίβεν και τους παρείχαν την δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια και να ακολουθήσουν τα χνάρια του πατέρα τους.

Ο Δρ. Στέργιος Πύτας με την σύζυγό του Φωτεινή και τα παιδιά τους Σούζαν, Νίκο, Θέλμα, Τζίμυ και Μαρίνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Δρ. Θεόδωρος Δουκίδης έγινε γαστρεντερολόγος και ο Δρ. Στίβεν Δουκίδης είναι ακτινολόγος (Interventional Radiology and Diagnostic Radiology).  Αμφότερα τα παιδιά ήταν επιτυχημένα και ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των γονέων τους και διαπρέπουν ο κάθε ένας στην ειδικότητά του.

Η αείμνηστη έχει διατελέσει γραμματέας στο ιατρείο του συζύγου της, καθώς επίσης και σε άλλες επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και σε κτηματομεσιτικό γραφείο.

Από τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κατηχητικό Σχολείο διδάσκοντας τα παιδιά, στην Ελληνορθόδοξη Νεολαία (GOYA) ως σύμβουλος και από το 2014 έως το 2017 ως πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας

Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές, στο ελληνικό φεστιβάλ και στην επιτροπή για τα 100χρονα της κοινότητας.

Η κοινωνική της προσφορά ξεπέρασε τα στενά όρια της ομογένειας και μεταξύ άλλων μπορούμε να αναφέρουμε στην προσφορά της στο «Toledo Opera Guild», του Sapphire Ball και στην «The Academy of Medicine of Toledo Alliance».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.