Απηύθυναν το ύστατο χαίρε πέντε μήνες μετά τον τραγικό θάνατο του ομογενή

0
Στιγμιότυπο από την μοιραία σύγκρουση του λεωφορείου με το αυτοκίνητο των ομογενών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες συγγενείς και φίλοι το απόγευμα της Κυριακής, 8 Μαρτίου 2020 συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών Amigone Funeral Home Inc. στη διεύθυνση 2600 Sheridan Drive Tonawanda, NY 14150 και συντετριμμένοι παρακολούθησαν το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τραγικού συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου Παντελή Σταμάταρου  (Pantelis Stamataros) και εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Εύα,  στα παιδιά του Βικτώρια, Γιώργο και Ashley Σταμάταρου, στα εγγόνια Αλέξανδρο (Alex), Μάξιμο (Max) και Evan, στα αδέλφια Ελένη και Νικόλαο Σταματικό και στα ανίψια του.

Το τρισάγιο και το προσκύνημα έλαβαν χώρα πέντε περίπου μήνες μετά τον θάνατό του στην άσφαλτο της πολίχνης Depew πλησίον του Λάνκαστερ της Νέας Υόρκης.

Το μοιραίο συμβάν, βάσει του αστυνομικού ανακοινωθέντος, συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 4.30 όταν ένα σχολικό λεωφορείο στην προσπάθειά του να στρίψει αριστερά   συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα το οποίο οδηγούσε η σύζυγος του ομογενή Εύα Σταμάταρος, το γένος Κυριακίδη.

Ο αείμνηστος Παντελής Σταμάταρος.

Ο 63χρονος Παντελής Σταμάταρος τραυματίστηκε θανάσιμα. Αν και διακομίστηκε στο Erie County Medical Center, εν τούτοις οι προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες.

Η 64χρονη σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά και όλο αυτό το διάστημα νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης.

Ο 74χρονος οδηγός και η 22χρονη επιβάτης του λεωφορείου που προκάλεσαν το τροχαίο τραυματίστηκαν ελαφριά και διακομίστηκαν στα πλησιέστερα ιατρικά κέντρα.

Η Εύα Σταμάταρου, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι από το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου 2019 μέχρι και ετούτη την ώρα βιώνει τον δικό της Γολγοθά και ότι το δράμα της οικογένειάς της δεν τελειώνει με την κηδεία του Παντελή, αλλά συνεχίζεται διότι και η ίδια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω του τροχαίου.  

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1956 στη Ρόδο, όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Γιώργος και Βασιλεία έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τον Κώστα που είναι νυμφευμένος με την Σέβα, τον Χαράλαμπο (Χάμπο) που είναι νυμφευμένος με την Ελευθερία κα διαμένουν στην Ελλάδα, και την Ελένη που είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Σταματικό που διαμένουν στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Η σύζυγός του Εύα το γένος Κυριακίδη γεννήθηκε στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσε με τον αδελφό της Ανδρέα (Άντι) Κυριακίδη. Στις 7 Ιουλίου 1985 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με τον Παντελή Σταμάταρο και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Γιώργο που είναι παντρεμένος με την Ashley με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και τον Μάξιμο και την Βικτώρια (Βασιλεία).

Ο αείμνηστος ασχολήθηκε όλη του τη ζωή με τα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνο απέκτησε το δικό του εστιατόριο Village Family Restaurant, το οποίο είχαν κλείσει προ μερικών ετών.

O κουνιάδος του, Νικόλαος Σταματικός, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την Αμερική και μάλιστα κάλεσε στην Αμερική τον εκλιπόντα, μιλώντας στις Αναμνήσεις επεσήμανε ότι «το λεξιλόγιο είναι πολύ φτωχό να περιγράψει την τραγωδία της οικογένειας Σταμάταρου που ξεκίνησε το απόγευμα της 21 Οκτωβρίου όταν ο απρόσεκτος οδηγός έστριψε αριστερά και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο των ομογενών.

Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την αγάπη του για την οικογένεια και τους συνανθρώπους μας.   

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.