Αναβάλλεται για τον Μάιο η παράσταση «Αχ Ξενιτιά…» του «Cosmos – FM» και του «ΩΔΗπόρος»

0
Η αφίσα της παράστασης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβάλλεται η πολλά υποσχόμενη παράσταση «Αχ Ξενιτιά…», λόγω της εκτάκτου ανάγκης καταστάσεως στην οποία έχει κηρυχτεί λόγω του κορωνοϊού  ο Δήμος και η πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής,  27ης Μαρτίου 2020 και επρόκειτο να λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Οι συνδιοργανωτές είναι αποφασισμένοι να παρουσιάσουν την παράσταση  στο φιλότεχνο κοινό της ομογένειας μόλις εξανεμιστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

Στη σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: «Ο οργανισμός GAEPIS σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης, με λύπη ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου παράσταση «ΑΧ Η ΞΕΝΙΤΕΙΑ» στη Νέα Υόρκη, αναβάλλεται».
«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επέλθει ύφεση της επιδημίας του ιού COVID-19 και η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Ευχαριστούμε πολύ για την ενθουσιώδη ως τώρα ανταπόκριση, και για την κατανόηση», καταλήγει η ανακοίνωση.    

Η εν λόγω παράσταση όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Greek American Educational Public Information System Inc» (GAEPIS) και το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο «Cosmos FM» της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το καλλιτεχνικό σχήμα «ΩΔΗπόρος» και εντάσσεται στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

«H μουσική παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά» του καλλιτεχνικού σχήματος ΩΔΗπόρος αποτελεί ένα οδοιπορικό στην Ελληνική Μετανάστευση από το 1900 έως σήμερα, με 33 γνωστά τραγούδια, με μια εκπληκτική  ερμηνεία κειμένων που συνοδεύεται  από αυθεντικά οπτικά ντοκουμέντα.

Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία αλλά και Γερμανία, Βέλγιο, Νότιος Αφρική, οι βασικοί σταθμοί των Ελλήνων μεταναστών, χωρίς να ξεχνάμε τις απέραντες θάλασσες και τα λιμάνια των ναυτικών. Το οδοιπορικό φτάνει στις μέρες μας, στην μετανάστευση των νέων πτυχιούχων μας στην Ευρώπη και την Αμερική, γνωστή και ως brain drain. 

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, της Παγκρητικης Ένωσης Αμερικής και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης, Κείμενα: Νίκη Τρουλλινού, Σκηνικά – κοστούμια: Άννα Χιλετζάκη, Βίντεο: Δευκαλίων Μανιδάκης, Ερμηνεία: Ανδριανή Κυλάφη.

Τον ΩΔΗπόρο απαρτίζουν οι: Αντώνης Νικολιδάκης, ακορντεόν, Άρης Κουτεντάκης, μπουζούκι – κιθάρα, Γιάννης Κιαγιαδάκης, πιάνο, Γιώργος Κριτσωτάκης, τραγούδι – κιθάρα, Ζαχάρης Δραμουντάνης, μπάσο, Κώστας Σφακιανάκης, μπουζούκι – τραγούδι και Μαρία Ιερωνυμάκη, τραγούδι .

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.