Απεβίωσε στο Κάντον του Οχάιο, η πρεσβυτέρα Παναγιώτα «Μπέρθα» (Χρήστου) Σιέπη

0
133
Η πρεσβυτέεα Παναγιωτα Μπέρθα, Χρήστου Σιέπη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ηλικία 90 ετών, απεβίωσε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, η αξιοσέβαστη πρεσβυτέρα Παναγιώτα «Μπέρθα» Σιέπη, που έγινε γνωστή για την αφοσίωσή της στο έργο της Εκκλησίας και στις Κοινότητες Αγίου Χαράλαμπου και Αγίου Γεωργίου, ενώ διατηρούσε και κατάστημα πώλησης νυφικών με την επωνυμία «Christou Bridal’s», μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτούργησε για πάνω από 50 χρόνια.

Εκτός από την δράση της στην Κοινότητα, η πρεσβυτέρα ήταν δραστήριο μέλος της Φιλοπτώχου, μέλος του γυναικείου τμήματος «Θυγατέρες της Πηνελόπης» της AHEPA και μέλος στον Σύλλογο Ηλικιωμένων.

Η πρεσβυτέρα Παναγιώτα, είχε γεννηθεί στην οικογένεια του Κυριάκου και της Χαριτίνης Χρήστου. Είχε αποφοιτήσει από το γυμνάσιο Timken Vocational High School.

Πριν από 63 χρόνια νυμφεύθηκε με τον ιερέα Κωνσταντίνο Σιέπη και απόκτησαν πέντε παιδιά, την Χαριτίνη, την Ελένη, τον Γιώργο, τον Κυριάκο και την Ντίνα.

Ο Γιώργος έγινε γιατρός και ο Κυριάκος χειροτονήθηκε ιερέας. Τα παιδιά της της χάρισαν 14 εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα λάβει χώρα στον ναό του Αγίου Γεωργίου και θα παραστούν σ’ αυτή οι ιερείς, π. Σπυρίδων Κεχαγιάς, π. Κωνσταντίνος Βαλεντάσης, π. Νικόλας Χαλκιάς και ο ιερέας (γιος της εκλιπούσας) π. Κυριάκος Σιέπης.

Η σορός της θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο «Σάνσετ Χιλς».

Στο ναό του Αγίου Γεωργίου η πρεσβυτέρα Παναγιώτα είχε πρωτοστατήσει στην αγιογράφηση του ναού και μια από τις τελευταίες της ευχές της ήταν να ολοκληρωθεί το έργο.

Για τον σκοπό αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν δωρεές στην μνήμη της στην διεύθυνση: «Bertha C. Shiepis Iconography Memorial Fund». Donations can be mailed to: 1st Commonwealth Bank 1110 30th St. N.W. Canton, OH, 44709.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.