Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής του ΚΕΑΔ Κώστας Μακαριάδης

0
Ο Κώστας Μακαριάδης.

Ο πρώην βουλευτής του Κόμματος ‘Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ομόνοιας, καθώς επίσης και αγωνιστής για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, Κώστας Μακαριάδης, δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Την θλιβερή είδηση ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το μπλογκ Αγναντεύοντας….Απέναντι, το οποίο έγραψε:

Έφυγε από τη ζωή ο Ακαδημαϊκός με καταγωγή από τη Δερβιτσάνη, σε ηλικία 82 ετών, Κώστας Μακαριάδης.

Ο Κώστας Μακαριάδης, ένας από τους διανοούμενους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο «Asim Zeneli» στο Αργυρόκαστρο, ενώ, ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης εργαζόμενος αρχικά ως καθηγητής μαθηματικών στο Γυμνάσιο «Asim Zeneli», ενώ, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 μεταπήδησε στο Πανεπιστήμιο «Eqrem Çabej» του Αργυροκάστρου, ως καθηγητής Μαθηματικών και ήταν ο ιδρυτής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.

Μετά την αλβανική μεταπολίτευση, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και εκπροσώπησε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στο αλβανικό κοινοβούλιο την τετραετία 1992-96 ως βουλευτής του συνδυασμού ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ.

Ο Κώστας Μακαριάδης ήταν ένα σπουδαίο κεφάλαιο για τον Ελληνισμό της Αλβανίας. Η απώλεια του είναι από αυτές που δύσκολα αναπληρώνονται.

Οι “Αναμνήσεις” εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Άννα, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.