Απεβίωσε ο ευπατρίδης και ηγέτης των Ηλείων της Αμερικής και του Καναδά Λουκάς Μαρίτσας

Θαυμάσιος συνεργάτης της «Mediterranean Gyros Products» και πρεσβευτής των ελληνικών προϊόντων στην Αμερική

0
Ο Λουκάς Μαρίτσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ακάματος αγωνιστής και συνάμα ηγέτης των Ηλείων της Νέας Ιερσέης και κατ’ επέκταση της Αμερικής και του Καναδά, Λουκάς Μαρίτσας δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το πρωί της Τρίτης, 15 Φεβρουαρίου 2022 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 76 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η είδηση για τον θάνατό του μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και από την πρώτη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα το τηλέφωνο της οικογένειας δεν σίγησε ούτε λεπτό καθώς όλοι ήθελαν να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια και συνάμα να διηγηθούν προσωπικά βιώματα από την γνωριμία, την συνεργασία και τους αγώνες για τα εθνικά μας θέματα στους οποίους συμμετείχαν για τέσσερις περίπου δεκαετίες. Κάθε ένας είχε κάτι ξεχωριστό να πει για τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον συγγενή, τον φίλο και πάνω από όλα τον φιλάνθρωπο Λουκά Μαρίτσα.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το πρωί της Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στην διεύθυνση 51 Paramus Road, Paramus, NJ 07652 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και στις 11.00 π.μ. θα παρακολουθήσουν τη Νεκρώσιμη Ακολουθία που θα τελέσει ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Ο Λουκάς Μαρίτσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «George Washington Memorial Park» στην διεύθυνση 234 Paramus Road, Paramus, N.J., 07653 για να παρακολουθήσουν την ταφή του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Θέκλη (Theklie) το γένος Λέκκα, τα παιδιά του Νικόλαο και Μαρία Μαρίτσα, Ιωάννη Μαρίτσα, τα εγγόνια Αναστασία και Γεωργία Μαρίτσα, την αδελφή του Λούλα Ρήγα, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Από το Χάβαρι Ηλείας στο αμερικανικό όνειρο

Ο Λουκάς Μαρίτσας γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1945 στο Χάβαρι Ηλείας. Οι αείμνηστοι γονείς του Νικόλαος και Γεωργία Μαρίτσα έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Λουκά και την Λούλα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Λίγο μετά τον γάμο του με την Θέκλη το γένος Λέκκα ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιερσέη όπου έφεραν στον κόσμο τα δύο τους παιδιά, τον Νικόλαο και τον Γιάννη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και πάνω από όλα με την υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή και με την αγάπη για την Ηλεία.

Ο Λουκάς διακρινόταν για το φιλότιμο, για την συνέπεια και πάνω από όλα για την εργατικότητά του. Ασχολήθηκε με τα ελληνικά τρόφιμα και τις δύο τουλάχιστον τελευταίες δεκαετίες ήταν ένας από τους καλύτερους πωλητές της Mediterranean Gyros Products και συνάμα ο καλύτερος πρεσβευτής των ελληνικών προϊόντων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπύρος Κοκόνης., Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος και Λουκάς Μαρίτσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο πρόεδρος της Mediterranean Gyros Products, κ. Βασίλειος Μέμος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Λουκά Μαρίτσα και έπλεξε το εγκώμιό του λέγοντας ότι «το προσωπικό, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της «Mediterranean Gyros Products» δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν ότι ο Λουκάς, όπως τον αποκαλούσαν δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας».

«Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό για να περιγράψει την θλίψη και την συγκίνηση που αισθανόμαστε όλοι εμείς που είχαμε την τύχη και το προνόμιο να συνεργαστούμε μαζί του. Ήταν ένας θαυμάσιος συνεργάτης και υπόδειγμα για την νεότερη γενιά των στελεχών της Mediterranean Gyros Products», πρόσθεσε ο κ. Μέμος.

Κοινωνική προσφορά

Ο Λουκάς Μαρίτσας, όπως προαναφέραμε, ήταν μεγάλος αγωνιστής και ηγέτης της ομογένειας της Νέας Ιερσέης και ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά.

‘Εχει διατελέσει πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων της Νέας Ιερσέης «Κόροιβος» του ιστορικού Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων της Νέας Ιερσέης «Κόροιβος», κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο Λουκάς ήταν «χαρισματικός» και «υπόδειγμα ηγέτη και ακαταμάχητου αγωνιστή».

Παράλληλα τόνισε ότι είχαν συνεργαστεί για πολλά χρόνια για τις παρελάσεις της ομογένειας και για την ευαισθητοποίηση της ομογένειας της Νέας Ιερσέης για τα εθνικά μας θέματα.

«Η είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Λουκά έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση και αύριο θα παραστούμε συντεταγμένα στην κηδεία και θα τιμήσουμε την μνήμη του», επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης Σπύρος Κοκόνης αναφέρθηκε στην προσφορά του αειμνήστου και τόνισε ήταν ανιδιοτελής και υποδειγματική και ότι υπηρέτησε με πάθος τους προαναφερόμενους φορείς άσχετα από τα αξιώματα που κατά καιρούς κατείχε.

«Η ομογένεια, το Χάβαρι και η Ηλεία είναι φτωχότεροι», επεσήμανε ο κ. Κοκόνης υπενθυμίζοντας ότι ο Λουκάς Μαρίτσας φεύγοντας από τον μάταιο ετούτο κόσμο για την αιωνιότητα άφησε μια βαριά παρακαταθήκη.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του «Spectrum For Living Development, Inc 210 Rivervale Road Suite 3, River Vale, NJ 07675».

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.