Απεβίωσε ο δραστήριος Μακεδόνας, Στέργιος Μπιζέκης, πατέρας της Χάιδως Μιχάλτση

  0
  198
  O αείμνηστος Στέργιος Μπιζέκης.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δραστήριος Ομογενής επιχειρηματίας και για πολλά χρόνια στέλεχος της Παμμακεδονικής Ένωσης Στέργιος Μπιζέκης, 89 ετών, πατέρας της γνωστής και δραστήριας Χάιδως Μιχάλτση έφυγε από την ζωή, την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

  Την ανακοίνωση της εκδημίας του έκανε στα μέλη του ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, μια και ο γαμπρός του ο κ. Γιώργος Μιχάλτσης  είναι μέλος του συλλόγου.

  Ο κ. Μιχάλτσης είναι σήμερα στέλεχος του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» που ανέλαβε το έργο της ανοικοδόμησης του ναού στο σημείο μηδέν.

  Ο Στέργιος Μπιζέκης γεννήθηκε στην Νάουσα του Νομού Ημαθίας και ασχολήθηκε με το εμπόριο της γούνας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε δράση τόσο στην Παμμακεδονική Ένωση, ενώ είχε διατελέσει και τσέρμαν της Επιτροπής Παρέλασης, στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων.

  Ο θάνατος του, καταλυπεί την σύζυγό του Στέλλα Μπιζέκη, τα τέσσερα παιδιά του Χάιδω και Γιώργο Μιχάλτση, Ολυμπία και Στέφανο Δασκαλάκης, Ελένη και Χαράλαμπο Ποταμιάνο, Κώστας και Αντωνία Μπιζέκη και τα έξι εγγόνια του, Ευφροσύνη, Γιώργος, Χρήστος, Στέλιος, Στέλλα και Παναγιώτα.

  Το σκηνωμά του τεθεί σε κοινό προσκύνημα στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, το απόγευμα της Πέμπτης, από τις 4-9 μ.μ.

  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρόνξ, στις 10.00 π.μ.

  Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν δωρεές είτε στην κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής (Zoodohos Peghe Church, 3573 Bruckner Blvd, Bronx N.Υ. 10461) είτε στο Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ (Saint Michael’s Home, 3 Lehman Terrace, Yonkers, NY 10705).

  - Advertisement -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.