Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς Νέας Υόρκης

  1
  Η Ασπασία Ρουσούλη στα νεανικά της χρόνια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς Νέας Υόρκης Ασπασία Ρουσούλη (Aspasia Rousouli) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2020, την πρόδωσε η καρδιά της σε ηλικία 91 ετών.

  Η σορός της το πρωί της Παρασκευής, 4 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 10.00 έως και τις 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην διεύθυνση 353 East Clinton Avenue Tenafly, New Jersey 07670 και αμέσως μετά στον ίδιο ναό θα ψαλεί και η Νεκρώσιμη Ακολουθία.

  Ακολούθως οι συγγενείς και οι φίλοι θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Washington Memorial Park», στην διεύθυνση 234 Paramus Rd Paramus, NJ 07652, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό της και να της απευθύνουν το στερνό αντίο.

  Ο θάνατός της καταλυπεί την κουνιάδα της Πένυ Ρουσούλη το γένος Κόντη, τα ανίψια Renee και Ilia Fountoukidis,  Constantine Rousouli και την εγγονή Dorothea-Elaina και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Στο στιγμιότυπο από τον προ πέντε ετών γάμο της ανιψιάς της από αριστερά διακρίνονται οι Πένυ Ρουσούλη (Penny Rousouli), Κωνσταντίνος Ρουσούλης (Constantine Rousouli), Ασπασία Ρουσούλη (Aspasia Rousouli), Renee Rousouli, Ilia Fountoukidis και Τσάρλης Ρουσούλη (Charles Rousouli). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς Νέας Υόρκης, Τούλα Καλαπούτη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο της Ασπασίας Ρουσούλη και εξήρε την προσφορά της για την διαχρονική προσφορά της στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα και στον ίδιο τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια».

  Η πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς Νέας Υόρκης, Μαίρη Γερασοπούλου, επεσήμανε ότι η αείμνηστη ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Φιλοπτώχου και του Συλλόγου Καστοριεών, ότι έχει διατελέσει γραμματέας επί δικής της προεδρίας και ότι από το 1999 μέχρι και το 2003 διετέλεσε πρόεδρος.

  Η Ασπασία, όπως ανέφερε η κ. Γερασοπούλου, ανέλαβε αξιόλογες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της εν λόγω Αδελφότητας που εφέτος συμπληρώνει έναν αιώνα προσφοράς και δράσης στην ομογένεια και στην γενέτειρα τους, την Καστοριά.

  Η Ασπασία Ρουσούλη (κέντρο) με την Ανθούλα Καϊτέρη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στην Αστόρια το 1929 όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Κωνσταντίνος Ρουσούλης και Ουρανία το γένος Σίσκου ήρθαν στην Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ’20 και εγκαταστάθηκαν στην Αστόρια όπου απέκτησαν την Ασπασία και μετά από μια περίπου δεκαετία τον Τσάρλη (Charles Rousouli) που απεβίωσε προ ενός έτους και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 2019 σε ηλικία 80 ετών.

  Ο πατέρας τους ήταν γουναράς και διατηρούσε την δική του επιχείρηση στη Νέα Υόρκη. Ο Κωνσταντίνος και Ουρανία Ρουσούλη επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους. Ο Τσάρλης έχει διατελέσει για τρεις και πλέον δεκαετίες γενικός διευθυντής της «New York Life», ενώ η Ασπασία σε δικηγορικό γραφείο.

  Η Ασπασία Ρουσούλη με την εγγνονή του αδελφού της Δωροθέα Φουντουκίδη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η Ασπασία δεν είχε δικά της παιδιά και λάτρευε τα παιδιά του αδελφού της σαν δικά της.

  «Η αγάπη της Ασπασίας για την ζωή και τον συνάνθρωπο, η ευσπλαχνία και η φιλανθρωπία, το φιλότιμο και η φιλοξενία ήταν οι βασικές αρετές, οι οποίες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε όλη της την ζωή» δήλωσε στις «Αναμνήσεις» η κ. Πένυ Ρουσούλη.

  Η αείμνηστη λάτρευε την ομογένεια και την Ελλάδα και την επισκεπτόταν τα καλοκαίρια μαζί με την οικογένεια του αδελφού της, διότι ήθελε και τα ανίψια της να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Καστοριά και κατ’ επέκταση την Ελλάδα.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  1 COMMENT

  1. We are so saddened and broken hearted with this news of our beautiful lady gone to be with our Lord, Charlie and the rest of the family. Our prayers are with her and those left behind who will greatfully miss her. Elias and Cynthia

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.