Απεβίωσε η πολυαγαπημένη Αναστασία – μητέρα του Πρωτοσύγκελου, π. Ηλία Βίλλη

0
Η Αναστασία Βίλλη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αναστασία Βίλλη (Anastasia Villis), πολυαγαπημένη και στοργική μητέρα του πρωτοσύγκελου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλία Βίλλη δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022, έχασε την πολυετή μάχη με την γεροντική άνοια (Alzheimer) σε ηλικία 80 ετών προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση σε συγγενείς και φίλους.

Λίγο μετά την εκδημία της ο π. Ηλίας απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους συγγενείς, φίλους και τα μέλη της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι και μοιράστηκε μαζί τους την θλιβερή είδηση και τον πόνο καλώντας τους να προσευχηθούν όπως ο πανάγαθος Θεός αναπαύει την ψυχή της και χαρίζει δύναμη στον σύζυγό της Γεώργιο, στα παιδιά της Σπυρίδωνα, Κωνσταντίνα, π. Ηλία και πρεσβυτέρα Μελανία, στα εγγόνια της Αναστασία, Νικόλαο, Γεώργιο και Αρτέμιο Βίλλη, στα αδέλφια της Ζαχάρω και Τρίσω, στα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τον πόνο και να διαιωνίσουν την μνήμη της.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το πρωί του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου 2022, θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην διεύθυνση 7560 Archer Road, Justice, Illinois 60458 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά της (από τις 9.00 – 11.00) και αμέσως μετά να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε. 

Ο π. Ηλίας Βίλλης με την αείμνηστη μητέρα του Αναστασία το γένος Αυγερινού.

Από την Αρκαδία στο αμερικανικό όνειρο

Η Αναστασία το γένος Αυγερινού γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1942 στον Λουκά Τριπόλεως Αρκαδίας, όπου και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη με αρχές, αξίες και παραδόσεις οικογένεια.

Οι αείμνηστοι γονείς της, Ηλίας και Παναγιώτα Αυγερινού, έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά και συγκεκριμένα τον Παναγιώτη, την Ελένη, τον Ιωάννη, την Ζαχάρω, την Αναστασία και την Τρίσω και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Σε ηλικία 18 ετών η Αναστασία ήρθε με την οικογένεια της για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Σικάγο. Εκεί γνώρισε τον εκλεκτό της καρδιάς της τον Γεώργιο Βίλλη με τον οποίο στις 28 Οκτωβρίου 1962 χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Η Αναστασία και ο Γεώργιος Βίλλης ενώ κόβουν την τούρτα για το χρυσό ιωβηλαίο του γάμου.

Ο Γεώργιος εργάστηκε όλη του την ζωή ως μηχανικός σε εργοστάσιο και η Αναστασία ως εργάτρια σε εργοστάσιο του Σικάγου και από τις πρώτες εβδομάδες συνδέθηκαν με την ιστορική κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Justice, Ιλινόις, διότι ήθελαν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε ένα ελληνορθόδοξο περιβάλλον.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Σπυρίδωνα, την Κωνσταντίνα και τον π. Ηλία και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Ο Σπυρίδωνας είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, η Κωνσταντίνα στενογράφος και ο π. Ηλίας Βίλλης ακολούθησε την ιεροσύνη.

Ο π. Ηλίας Βίλλης είναι ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης και στις αρχές του έτους ανέλαβε και τα καθήκοντα του πρωτοσύγκελου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Η Αναστασία Βίλλη, ενώ συνοδεύει τον π. Ηλία για το μυστήριο του γάμου του με την πρεβυτέρα Μελάνια.

Ο π. Ηλίας και η πρεσβυτέρα Μελανία έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά και συγκεκριμένα την Αναστασία, τον Νικόλαο, τον Γεώργιο και τον Αρτέμιο και διαμένουν στη Νέα Υόρκη.

Λίγα χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της η αείμνηστη διαγνώστηκε με γεροντική άνοια (Alzheimer) και ο σύζυγός της Γεώργιος, τα παιδιά και τα εγγόνια της στάθηκαν στο πλευρό της και ανταπέδωσαν την απέραντη και απεριόριστη αγάπη της.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross Church, 7560 Archer Road, Justice, Illinois 60458 (τηλ. (708) 594-2040.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αιωνία της η μνήμη.

Τα αδέλφια Αυγερινού. Καθήμενοι η Ζαχάρω και η Γιάννης, ενώ όρθιοι από αριστερά οι Παναγιώτης Αναστασία, Ελένη και Τρίσω.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.