Απεβίωσε η μητέρα της τέως προέδρου της Φιλοπτώχου Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

  0
  Η Βασιλεία Χαραμή Azzata. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην ομογένεια ο θάνατος της Βασιλείας Χαραμή Azzata, μητέρας της τέως προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, κ. Μαρίας Σκιαδά.

  Η πολυαγαπημένη μητέρα, γιαγιά και θεία Βασιλεία Χαραμή Azzata (Vasalia Azzata) απεβίωσε την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 στο Norwood της Νέας Ιερσέης σε ηλικία 94 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης, 26 Δεκεμβρίου 2019, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Barrett Funeral Home» στη διεύθυνση 148 Dean Drive, Tenafly, NJ 07670.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη διεύθυνση 353 E Clinton Ave Tenafly, NJ, 07670.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο Fairview Cemetery.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Μαρία και Σωκράτη Σκιαδά, Φωτεινή και James Goudie, τα εγγόνια Γιάννη Σκιαδά και Stephanie Rios, Βασιλεία Σκιαδά και Melina Goudie, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ενώ οι γονείς της Θεόδωρος και Φωτεινή Χαραμή κατάγονταν από τη Λήμνο. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο και ένα άλλο κορίτσι, την αείμνηστη Ελισάβετ.

  Το 1930 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και για να παράσχουν τη δυνατότητα στην Βασιλεία και στην Ελισάβετ να σπουδάσουν και να έχουν μια πιο άνετη ζωή.

  Η οικογένεια αρχικά εγκαταστάθηκε στο Μανχάταν και εκκλησιάζονταν στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

  Η Βασιλεία αποφοίτησε από το Λύκειο και στη συνέχεια έγινε δεκτή και φοίτησε στο Hunter College.

  Την εποχή εκείνη γνωρίστηκε με τον ιταλικής καταγωγής Anthony Azzata και στις 4 Ιουνίου 1950 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν.

  Το ζεύγος επένδυσε στην παιδεία των κοριτσιών του και η Μαρία έγινε διαιτολόγος, ενώ η Φωτεινή νοσοκόμα.

  Μετά από ένα διάστημα μετακόμισαν στο Union City της Νέας Ιερσέης και μετά από τρεις δεκαετίες μετακόμισαν στο Νόργουντ της Νέας Ιερσέης.

  Η εκλιπούσα ήταν δραστήρια και ασχολήθηκε με τις Αδελφότητες της Φιλοπτώχου του Μανχάταν, της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και τις τελευταίες δεκαετίες στην Φιλόπτωχο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης.

  Η αείμνηστη διακρινόταν για την ανυπόκριτη και απεριόριστη αγάπη για την οικογένειά της και για την ομογένεια.

  Ήταν κοινωνική και όλοι την αγαπούσαν και την θεωρούσαν ως δική τους μητέρα και γιαγιά, γιατί δίδασκε με το φιλότιμο, με την απλότητα και με την ευσπλαχνία της.  

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ (St. Michaels Home, 3 Lehman Terrace, Yonkers, NY 10705).

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.