Απεβίωσε η Εστέλ Σωτήρχου, σύζυγος του πρώην Πρέσβη Μάικλ Σωτήρχου

  Η αείμνηστη Εστέλ Σωτήρχου.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2021, η Εστέλ Σωτήρχου, σύζυγος του εκλιπόντος πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Μάικλ Σωτήρχου. Η Εστέλ άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Φλοριδα, σε ηλικία 80 ετών.

  Ο συζυγός της Μάικλ Σωτήρχος είχε αποβιώσει το 2019. Στην εξόδιο ακολουθία είχαν παραστεί, τόσο ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος όσο και ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος.

  H Eστέλ και ο Μάικλ Σωτήρχος απέκτησαν δύο παιδιά, την Στέισι και τον Μάικλ.

  Η είδηση του θανάτου της, σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση στους οικείους και τους πολυπληθείς φίλους της, εδώ και στην Αθήνα. Ιδιαίτερα συγκίνησε τόσο τις φίλες της από την Φιλόπτωχο του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, όσο και τα μέλη της Κοινότητας.

  Σε αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της, η κ. Κάρολ Κόντου αναφέρει ότι «είναι τόσες πολλές οι αναμνήσεις. Από την εποχή που μεγαλώναμε τα παιδιά μας μαζί και πηγαίναμε με τα καροτσάκια στο Σεντραλ Πάρκ, στις κούνιες και στις παιδικές χαρές, ήμασταν υπέροχες μητέρες. Μοιραζόμασταν ιστορίες, συνταγές, μυστικά, γυναικείο κουτσομπολιό, μυστικά για την μόδα και το μακιγιάρισμα.

  Τα χρόνια πέρασαν πολύ γρήγορα, εσύ έφυγες για την Ουάσινγκτον, μετά για την Τζαμέικα και μετά στην Ελλάδα. Ωστόσο ο δεσμός μας συνεχίστηκε κι όποτε συναντιόμασταν συνεχίζαμε από εκεί όπου είχαμε μείνει. Μου λείπεις, αλλά γνωρίζω ότι είσαι σε ένα καλύτερο μέρος χωρίς πόνο και εκνευρισμούς. Θα σε αγαπώ για πάντα».

  Επίσης η ανηψιά της η κ. Παμ Λόουι (Pam Lowe) έγραψε για την θεία της:

  «Η Εστέλ πάντοτε έλαμπε με το μεταδοτικό της χαμόγελο και το πηγαίο της χιούμορ, έτσι την θυμάμαι και θα την θυμάμαι παντοτεινά. Όταν ήμουν παιδί πέρασα αρκετά καλοκαίρια μαζί της και δημιούργησα πολλές αναμνήσεις και πήρα πολλά μαθήματα που καθόρισαν τον χαρακτήρα μου και με έκαναν το άτομο που είμαι σήμερα».

  Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας.
  Πολλές άλλες κυρίες, που συνδέονταν φιλικά με την κ. Σωτήρχου από την εποχή που έζησε στην Αθήνα, θυμήθηκαν με νοσταλγία την δράση της Εστέλ Σωτήρχου ως συζύγου του Αμερικανού Πρέσβη και την συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες για την ίδρυση φιλανθρωπικών οργανισμών.

  Ήταν μεταξύ των ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στην δημιουργία του φιλανθρωπικού συλλόγου «Ελπίδα» που αποτελεί το καταφύγιο των οικογενειών για την περίθαλψη καρκινοπαθών παιδιών.

  Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένεια της εκλιπούσας όσοι θέλουν αντί ανθέων να αποστείλουν την δωρεά τους στο νοσοκομείο « Massachusetts General Hospital- Schmahmann Lab».

  Ένα ειδικό τμήμα του νοσοκομείου, είναι στην πρωτοπορία της έρευνας για το σύνδρομο MSA (Multiple System Atrophy, ασθένεια από την οποία έπασχε η Εστέλ και για τον σκοπό αυτό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αυτό για δέκα χρόνια.

  Η διεύθυνση του νοσοκομείου είναι:

  Massachusetts General Hospital Development Office, 125 Nashua St, Suite 540, Boston, MA 02114. To ensure proper memorialization, the memo should include “For Schmahmann Lab; In Memory of Estelle Sotirhos”.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.