Απέφυγε τα δεσμά ο ομογενής οικονομικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

0
Η απόφαση του Δικαστηρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απέφυγε τα δεσμά ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Γιώργος Παπαδάκος (George Papadakos), ο οποίος προ τεσσάρων περίπου μηνών παραδέχτηκε την ενοχή του υπεξαίρεση χρημάτων πάνω από $ 60.000 από την Αρχιεπισκοπή για προσωπικά έξοδα.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν (Richard M. Berman), όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  www.Pacer.gov αποφάσισε – παρά την επιμονή της Εισαγγελέως – να μην επιβάλει νέα ποινή φυλάκισης, παρά μόνο τις ημέρες της αρχικής κράτησής του.

Η Εισαγγελία, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post, πρότεινε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά ο δικαστής δεν ενέδωσε και διέταξε να επιστρέψει $128.499 σε πρόστιμα και σε αποζημιώσεις. Σ΄ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα $66.499 που ξόδεψε για προσωπικά έξοδα από το ταμείο της Αρχιεπισκοπής.

Ο δικαστής, όπως αναφέρει η εν λόγω εφημερίδα ανέγνωσε μεγαλοφώνως την επιστολή της Αρχιεπισκοπής στην οποία αναφερόταν ότι η Αρχιεπισκοπή είναι απογοητευμένη αφ ενός μεν διότι ο κ. Παπαδάκος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη της, αφ ετέρου δε διότι μέχρι και ετούτη την ώρα δεν βρήκε την τόλμη να απολογηθεί.

«Η Αρχιεπισκοπή τον συγχωρεί και προσεύχεται όπως εκδηλώσει μεταμέλεια των πράξεών του», καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.   

Ο δικαστής Μπέρμαν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο 53χρονος δεν βρήκε τη δύναμη να ζητήσει συγγνώμη από την οργάνωση από την οποία υπεξαίρεσε χρήματα για πέντε περίπου χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Δικαστηρίου ο ομογενής Γεώργιος Παπαδάκος ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του και τα δύο ανήλικα παιδιά, πλην όμως απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη από την Αρχιεπισκοπή.

Ο ομογενής κατά την αποχώρησή του από το Δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε – δια του συνηγόρου του – να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Γεώργιος Παπαδάκος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου 2019 μετά την καταγγελία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την έλλειψη τριών εκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο της Αρχιεπισκοπής.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα Geoffrey Berman δήλωσε στη NY POST ότι  οι έρευνες για την έλλειψη κεφαλαίων από τα ταμεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής συνεχίζονται.                                                 

Ο κατηγορούμενος την  Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 παρουσιάστηκε ενώπιον της ομοσπονδιακού ειρηνοδίκη Σάρα Νέτμπερν (U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn) και παραδέχτηκε την ενοχή του για υπεξαίρεση πάνω από $ 60.000 από την Αρχιεπισκοπή για προσωπικά έξοδα.

Ο Παπαδάκος, βάσει του ανακοινωθέντος του Γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (Τhe United States Attorney for the Southern District of New York) παραδέχτηκε ότι την πενταετία (2012 – Σεπτέμβριο 2017) υπεξαίρεσε $ 66.499 χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής για προσωπικά έξοδα χωρίς την έγκριση της Αρχής. Πρόκειται για έξοδα ανακαίνισης του σπιτιού, αγοράς ενδυμάτων, συνδρομής σε γυμναστήριο, για iTunes και ιατρικά έξοδα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.