Απεβίωσε στο Οχάιο σε ηλικία 95 ετών η Κωνστάνς «Κόνι» Καππά, φανατική φίλαθλος του μπάσκετ

  0
  106
  Η Κωνστάνς με τον σύζυγό της Τζορτζ Καππάς. Φωτογραφία: https://www.peterrossiandsonfh.com/

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ηλικία 95 ετών απεβίωσε την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, στην πόλη Κόρτλαντ του Οχάιο, η ομογενής πρώην εθελοντής σε σχολεία, Κωνστάνς ή «Κόνι» Καππά (Constance “Connie” Kappas), που γεννήθηκε στο Γκάρι της πολιτείας Ιντιάνα, στην οικογένεια του Τομ και της Γεωργίας Πολ, το 1925. Η οικογένεια είχε αποκτήσει επίσης δύο αγόρια τον Τζορτζ και τον Φρανκ καθώς και μια δεύτερη κόρη, την Βιολέτα.

  Η Κωνστάνς αποφοίτησε το 1943 απο το γυμνάσιο Froebel High School και στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα νοσηλεύτριας για ενα χρόνο. Το 1984 συνταξιοδοτήθηκε απο την εταιρεία Packard Electric μετά απο 20 χρόνια εργασίας.

  Η Κωνστάνς ήταν από την στιγμή εκείνη και μετά μια δραστήρια εθελόντρια σε σχολεία της περιοχής Maplewood. Ήταν επίσης μέλος στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Γουόρεν του Οχάιο, μέλος στο γυναικείο τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» της ΑHEPA καθώς και στον Κύκλο των Ηλικιωμένων της Κοινοτητάς της.

  Ωστόσο στην κατηγορία των «χόμπι» και των άλλων ασχολιών της συμπεριλαμβάνονται και τα σπορ όπως το Μπόουλινγκ, το Γκολφ αλλά και το Μπάσκετ με ιδιαίτερη προτίμηση στον σταρ του μπάσκετμπολ τον LeBron James.

  Η Κωνστάνς είχε αποκτήσει από τον γάμο της με τον Τζορτζ Καππάς, με τον οποίο είχαν παντρευτεί το 1947, τρία παιδιά, τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα. Ο συζυγός της απεβίωσε το 2008.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο ναό του Αγίου Δημητρίου από τον προϊστάμενο της Κοινότητας π. Κωνσταντίνο Βαλαντάση.

  Θα ακολoυθήσει η ταφή στο κοιμητήριο της πόλης Mecca.

  Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν δωρεές στο όνομά της στη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην διεύθυνση: St. Demetrios Greek Orthodox Church, 429 High St. Warren, Ohio 44481.   

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.