Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη, Λάκης Γαβαλάς, Μιχάλης Γουλανδρής, Αντώνης Γλου, και οι πλειστηριασμοί των πολλών εκ. ευρώ

0
Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη – Μελίνα και Αντώνης Γλου – Μιχάλης Γουλανδρής – Λάκης Γαβαλάς.

Γράφει η Έφη Καραγεώργου

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Είχαν μια ιλουστρασιόν ζωή. Σαν τις σελίδες των life style περιοδικών. Αναγνωρίσιμοι. Ο καθένας στον τομέα του.

Και το χρήμα δεν είχε για αυτούς σημασία. Ήταν δεδομένο. Ένα  φόρεμα της μπορεί να άξιζε όσο ο ετήσιος μισθός μιας ιδιωτικής υπαλλήλου.

Όλοι είχαν πρώτο τραπέζι στις μεγάλες πίστες, ξόδευαν μια βραδιά στα μπουζούκια, όσα μια οικογένεια σε ένα χρόνο. Κυκλοφορούσαν με ιδιωτικά αεροπλάνα γιατί δεν άντεχαν την ουρά αναμονής. Πίστεψαν ότι ήταν μικροί Μίδες, ότι το χρήμα θα τους ακολουθούσε πάντα και παντού.

Όμως όσο πιο ψηλά νομίζεις πως έφτασες τόσο πιο εκκωφαντική είναι η πτώση. Τα γεμάτα κολακεία σχόλια  στα ιλουστρασιόν περιοδικά αυτομάτως εξαφανίζονται και οι εικόνες ξεθωριάζουν.

Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη

Το ζεύγος Λυμπέρη, ο Αντώνης και η Έλενα το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν σε συμφωνία  με τη Eurobank. Ζήτησαν  να σταματήσει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού για το μικρό παλάτι τους, των 1000 τετραγωνικών μέτρων  στο Κεφαλάρι, διότι είχαν βρει  αγοραστή.  Μία offshore, η Touchland, με έδρα την Κύπρο, απέκτησε το ακίνητο  αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το σπίτι –όπως αναφέρουν πηγές του real estate- το απέκτησε ο επιχειρηματίας Γιάννης Σαρακάκης.

Όμως ο Αντώνης και η Έλενα Λυμπέρη σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι και με άλλους πλειστηριασμούς διότι τα  3,5 εκατ. ευρώ είναι πολύ λίγα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις των 9,6 εκατ. ευρώ προς τη Eurobank και σχεδόν άλλα 5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων, ΔΟΥ Κηφισιάς.ADVERTISING

Τώρα έχουν μετακομίσει σε μία μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό και πληρώνουν νοίκι με τέσσερα μηδενικά…Βέβαια έχασαν τις ανέσεις, κρεβατοκάμαρες που είχαν εμβαδόν όσο ένα τριάρι και δωμάτιο γκαρνταρόμπα που θα ζήλευε και η Κάρι Μπράντσο  από το sex and the City. Χάσανε και  την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα… αλλά αυτά έχει η ζωή.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως αρχικά, το ζεύγος Λυμπέρη νοίκιαζε τη βίλα στο Κεφαλάρι –μία διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων-, την οποία αγόρασε το 1994. Και, στη συνέχεια, προχώρησαν στην εκ βάθρων ανακαίνιση του οικήματος, αλλά και στην επέκτασή του και μάλιστα υπάρχουν και κάποιες αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα.

Για μία 20ετία , από το 1990-2010 ένιωθαν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Το  εκδοτικό τους συγκρότημα εξέδιδε  55 έντυπα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ανάμεσα στους τίτλους που εκδίδει τα περιοδικά Status, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ, LIFE & STYLE, VOGUE, HELLO, GLAMOUR, LUCKY, MEN’s HEALTH, με ναυαρχίδες των εκδόσεων τα περιοδικά Status και Vogue.

Αντώνης και Μελίνα Γλου

Το 2021 δεν ήταν αίσιο για τον κύριο και την κυρία Γλου, το σπίτι τους στην Καστέλα βγήκε στο τέλος Οκτωβρίου σε πλειστηριασμό και άλλαξε ιδιοκτήτη για 950.000 ευρώ.

Η τετραώροφη διατηρητέα κατοικία τους στην Καστέλλα υπάρχει πια μόνο σαν ανάμνηση και στο άλμπουμ φωτογραφιών. Ο Αντώνης και ο αδελφός του Γιώργος έκτισαν από το μηδέν το 1990 την ομώνυμη εταιρεία ανδρικής ένδυσης, με ρούχα  για όλα τα γούστα, από αθλητικά και φόρμες μέχρι κοστούμια. Ενώ η  συμφωνία με την Puma ήταν άλλο ένα ατού που απογείωσε τις πωλήσεις τους.

Και εδώ το όνειρο κράτησε σχεδόν 20 χρόνια, το  2008 ήρθε η μεγάλη καταιγίδα,  η οικονομική κρίση που τα σάρωσε όλα. Το σπίτι που ‘αλλαξε χέρια αντί 950.401 ευρώ, ένα ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς,  ήταν «φορτωμένο» με υποθήκες υπέρ του Δημοσίου, τραπεζών και του Δήμου Αθηναίων ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Η κατοικία –σε οικόπεδο 640 τμ- αποτελείται από ισόγειο 80 τ.µ., πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο επιφάνειας 120 τ.µ. ο κάθε ένας και διώροφο βοηθητικό οικίσκο που αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 36 τμ και πρώτο όροφο επίσης 36 τμ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία των αδελφών Αντώνη και Γιώργου Γλου συγκαταλεγόταν από το 2012 στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, εμφανίζοντας συνολικά χρέη της τάξης των 6,6 εκατ. ευρώ µόνο προς το Δημόσιο. Μάλιστα στα τέλη του 2012 ο Αντώνης Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές ύψους 765.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Μιχάλης Γουλανδρής

Τις μαύρες μέρες του Ιουνίου 2021 θα τις θυμάται για πάντα ο Μιχάλης Γουλανδρής. Έχασε όχι ένα, αλλά τέσσερα σπίτια στην καρδιά της Αθήνας. Το σπίτι του στην οδό Στησιχόρου  και τρία πολυτελή διαμερίσματα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1.

Το ρετιρε των 246 τμ στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην  οδό Στησιχόρου 11 το «κτύπησαν» 10 ενδιαφερόμενοι και ο πλειοδότης –η offshore κυπριακή εταιρεία SOL – για να το αποκτήσει πλήρωσε 3,005 εκατομμύρια ευρώ, από 1,968 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς.

Το διαμέρισμα κατασκευής στα μέσα της δεκαετίας του 1950 βρίσκεται σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, ένα βήμα από το Σύνταγμα, σε απόσταση αναπνοής από τους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα » και «Ευαγγελισμός», δίπλα στο Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο.

Επισπεύδουσα ήταν η doValue  για δάνειο 2,34 εκατ. ευρώ της Eurobank.

Λίγες μέρες αργότερα βγήκαν στο σφυρί και  τα τρία διαμερίσματα ιδιοκτησίας του Μιχάλη Γουλανδρή, που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, επίσης σε μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της πρωτεύουσας.

Τα  τρία διαμερίσματα είναι συνολικού εμβαδού 1.214 τμ, και επισπεύδουσα των πλειστηριασμών ήταν η Intrum. Κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

Η τιμή πρώτης προσφοράς και για τα τρία ήταν 12,57 εκατ ευρώ και το τελικό τίμημα διαμορφώθηκε στα 15 εκατ ευρώ.

Η μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου) εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ. ευρώ, άλλαξε χέρια στα 9,750 εκατ. ευρώ. Το οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς 3,9 εκατ. ευρώ, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη για 4,260 εκατ. ευρώ. Και για το ισόγειο διαμέρισμα 134 τμ,  η τιμή πρώτης προσφοράς από 735.000 ευρώ ανέβηκε  στα 1.072.094 ευρώ.

Λάκης Γαβαλάς

Στο τέλος Μαΐου άλλαξε ιδιοκτήτη και η βίλα του Λάκη Γαβαλά –που έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στην ελληνική μόδα- στη Μύκονο. Το τίμημα από το 1,58 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώθηκε στο 1,91 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο  στην κοσμοπολίτικη  Φτελιά στη  Μύκονο, με θέα το απέραντο γαλάζιο, εκτείνεται σε  κτήμα 4.804 τ.μ., είναι εμβαδού πάνω από 600 τμ με πισίνα 120 τ.μ. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού ήταν η  Alpha Bank και πέρασε σε Αιγύπτιο επιχειρηματία, όπως έγραψε ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς στα social media.

Το ποσό για το οποίο κατασχέθηκε η βίλα  ήταν  300.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο είχε πάνω του προσημειώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.