Έκλεισε για προληπτικούς λόγους το Λύκειο της Αστόριας – Επέτρεψαν στην τηλεκπαίδευση

0
316
Στιγμιότυπο από τον αγιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας την Δευτέρα έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς εμφανίστηκαν μεμονωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και άπαντες επέστρεψαν με επιτυχία στην τηλεκπαίδευση.

Η διεύθυνση του Λυκείου, η Σχολική Επιτροπή και το κοινοτικό συμβούλιο μόλις πληροφορήθηκαν ότι ασθένησαν δύο μαθητές των μικρότερων τάξεων συνεδρίασαν και αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις γι αυτή την εβδομάδα προκειμένου να γίνει η απολύμανση όλων των χώρων  ούτως ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν εκ νέου στην δια ζώσης διδασκαλία και στην υβριδική για όσους είναι αδιάθετοι είτε προέρχονται από άλλες απομακρυσμένες κομητείες της Νέας Υόρκης.  

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ για να εισέλθουν σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου Ελένη Καραγιώργου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το ποσοστό των μαθητών που νόσησαν είναι απειροελάχιστο.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Ελενη Καραγιώργου, John Alfieri, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Λάνα Ζωχιού και Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος.

«Αν και οι κανονισμοί του δήμου και της πολιτείας της Νέας Υόρκης επιβάλλουν το κλείσιμο των τάξεων και των μονάδων με πέντε και άνω κρούσματα ανά ομάδα, εμείς αποφασίσαμε να κλείσουμε το σχολείο για προληπτικούς λόγους με μόνο τρία περιστατικά. Το σχολείο μας είναι ανοικτό και το απόγευμα, καθώς οι αίθουσες διατίθενται για τις τάξεις του Απογευματινού Σχολείου και των υπολοίπων δραστηριοτήτων. Οι μαθητές του Απογευματινού προέρχονται από διάφορα δημόσια ή και ιδιωτικά ημερήσια σχολεία και είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο από ότι τα παιδιά του Ημερήσιου Σχολείου. Θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των μαθητών και του προσωπικού και κλείσαμε το σχολείο», επεσήμανε η κ. Καραγιώργου υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι του σχολείου και η εταιρεία που έχουν προσλάβει άρχισαν ήδη την απολύμανση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Την Πέμπτη το γραφείο του σχολείου θα λειτουργήσει καθώς έχει προγραμματιστεί η παράδοση των ενδεικτικών βαθμολογίας των μαθητών (report cards day). Η βαθμολογία θα σταλεί ηλεκτρονικά και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους δασκάλους και την διεύθυνση για τυχόν απορίες είτε και ερωτήσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι το τετραήμερο των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) και θα έχουν μαθήματα μόνο την Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τετάρτη είχε προγραμματιστεί ο εκκλησιασμός των μαθητών γιατί συμπίπτει με την παραμονή της εορτής της Αγίας Αικατερίνης και αυτό αν μη τι άλλο διευκολύνει την διεύθυνση του σχολείου και την ηγεσία της κοινότητας να συνεχίσουν την απολύμανση και να διασφαλίσουν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ερωτηθείσα για την πορεία της υγείας των μαθητών η κ. Καραγιώργου επεσήμανε ότι όλοι οι νοσούντες – τόσο οι μαθητές, όσο και ένας εργαζόμενος – είχαν ήπιας μορφής συμπτώματα και η ανάρρωσή τους βαίνει καλώς.

Η καθιέρωση των διαγνωστικών τεστ λειτουργεί ως ασπίδα ασφαλείας για τους υγιείς και συνάμα παρέχει σιγουριά και εμπιστοσύνη τόσο στους μαθητές και στο προσωπικό όσο και στους γονείς και την αίσθηση ότι το Λύκειο της Αστόριας είναι θωρακισμένο από τον κορωνοϊό.

Περισσότεροι μαθητές

Η σχολική χρονιά 2021 – 2022 στο Λύκειο της Αστόριας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και το πιο σημαντικό με περισσότερους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διδασκαλίας που έχουν υιοθετήσει και τα υψηλά στάνταρτ διδασκαλίας σε συνδυασμό με τα προηγμένα σχολικά προγράμματα έχουν λειτουργήσει ως μαγνήτης για μαθητές από τις διάφορες κομητείες της Νέας Υόρκης.

Η κ. Ελένη Καραγιώργου επεσήμανε ότι εφέτος εγγράφτηκαν πάνω από 10% περισσότεροι μαθητές και για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου έχουν μαθητές που δεν προέρχονται από τον Δήμο της Νέας Υόρκης, αλλά και από άλλες κομητείες διότι τώρα πλέον οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται δια ζώσης μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας διδασκαλίας του Λυκείου.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.