Ανοιχτή Επιστολή προς τους Ενορίτες των Αγ. Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Greenport, ΝΥ

2
Ο ναός των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου, στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Άϊλαντ,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νέα Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μετοχίου του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Greenport, ΝΥ μέσω μιας ανοικτής επιστολής προς τους ενορίτες αφ ενός μεν τους ενημερώνει για τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε συνεργασία με τον νέο ιερέα, Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μαρουλά για την προετοιμασία των ακολουθιών της Σαρακοστής και κυρίως της Μεγάλης Εβδομάδας, αφ ετέρου δε τους καλεί σε διάλογο.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής της Εκκλησιαστικής Επιτροπής που φέρει τις υπογραφές των Δημητρίου Κλαυδιάν Μαργαρίτας Ζαχαρή και Ευάγγελου Γερασίμου:

Αγαπητοί Ενορίτες,

Ελπίζουμε αυτή η επιστολή, να βρει εσάς και τις οικογένειές σας, σε καλή υγεία και να μπορέσετε να απολαύσετε αυτές τις μέρες που, οδηγούν στην Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ήταν μεγάλη ευλογία να βλέπουμε τους ενορίτες και τους φίλους μας κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών και των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για όλα τα σημαντικά νέα και γεγονότα της κοινότητάς μας, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Η αφίσα του γεύματος για την Κυριακή των Βαΐων.

Αρχικά, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι έχουμε έναν νέο ιερέα, τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μαρουλά, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε σύντομα να παρακολουθήσετε τις λειτουργίες για να τον καλωσορίσετε προσωπικά.

Δεύτερον, η Εκκλησιαστική Επιτροπή συνεργάζεται επιμελώς με τον πατέρα Μαρουλά για μια αποτελεσματική και απρόσκοπτη μετάβαση.

Τρίτον, η Εκκλησιαστική Επιτροπή εργάζεται για την επίλυση ορισμένων από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Εκκλησία μας.

Τέλος και πιο σημαντικό, με βαριά καρδιά και αγάπη θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε μερικές από τις φήμες που μπορεί να έχετε ακούσει πρόσφατα σχετικά με την Εκκλησία μας και τη σύγχυση που έχουν προκαλέσει.

Απαντώντας σε αυτές τις φήμες, θα θέλαμε να είμαστε σαφείς ότι η Εκκλησία μας (Μετόχιον της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου) λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου μας Ιεροθέου και τη στήριξη της κοινότητάς μας.

Οι πόρτες της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές για τους πιστούς. Κλειστό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, το οποίο θα συνεχιστεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του γεύματος της Κυριακής των Βαΐων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις εκδηλώσεις μας, επισκεφθείτε τη νέα μας σελίδα στο Facebook «StS Anargyroi, Taxiarchis & Gerasimos, GREENPORT».

ΠΡΟΣΟΧΗ η υπάρχουσα σελίδα στο Facebook «Saints Anargyroi, Taxiarchis & Gerasimos of Greenport» δεν αντιπροσωπεύει την Εκκλησία μας, αλλά αντιπροσωπεύονται απόψεις άλλων.

Είναι αυτά τα άτομα που επιχείρησαν να κλειδώσουν την Εκκλησία αλλάζοντας κλειδαριές και τοιχοκολλώντας ανακοινώσεις στο κτίριο της Εκκλησίας χωρίς την έγκριση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ιεροθέου και που σήμερα δυσφημούν τον πρώην Ιερέα μας Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Καλαφάτη.

Ζητάμε να σταματήσουν αυτές οι δραστηριότητες για το καλό και την ενότητα της Εκκλησίας μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως απάντηση στις πολλές ευλογίες που μας έχει δώσει ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός.

Εμείς ως κοινότητα είμαστε η Εκκλησία και πρέπει να συνεργαζόμαστε με αγάπη και μεράκι. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας εργάζονται σκληρά για να επουλώσουν τις πληγές μας και ελπίζουμε ότι αυτή η επιστολή θα ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες.

Υπό το φως όλων των παραπάνω, η Εκκλησιαστική Επιτροπή συνεδρίασε στις 29 Μαρτίου 2023 και ψήφισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

• Την επιστροφή των 10.000 δολαρίων που παρανόμως αναλήφθησαν διά χρήση προσωπικής αγωγής εναντίον του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ιεροθέου και του Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Καλαφάτη. Εάν τα χρήματα δεν επιστραφούν, η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά.

• Την διακοπήν των ανώνυμων επιστολών προς ενορίτες και μη ενορίτες με τις οποίες ζητούσαν την μεταφορά της Εκκλησίας μας από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOARCH). Δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της Εκκλησίας μας, ούτε εγκρίνεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή ή τη γενική ενορία.

Καθώς πλησιάζουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας, προσκαλούμε όλους να ενωθούν και να προσευχηθούν μαζί μας.

Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να ακούσουμε τις ανησυχίες και τις ιδέες σας για να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την Εκκλησία μας.

Τέλος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή είναι διαθέσιμη για να συζητήσει τα θέματα της επιστολής με πλήρη διαφάνεια.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στις λειτουργίες και στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς προετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση του Κυρίου»

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/anatarahi-stis-sheseis-klirikon-kai-laikon-sto-grinport-tou-long-island/ https://www.anamniseis.net/doste-mas-ksana-tin-ekklisia-fonazan-oi-diadilotes-stin-agia-irini-stin-astoria/

-Advertisement-


2 COMMENTS

 1. Είστε απαράδεκτοι……Τον διάλογο έπρεπε να τον
  κάνετε πριν να προχωρήσετε στο πραξικόπημα ,
  δεν πρέπει να πατήσει κανένας έτσι σας
  χρειάζεται . Δυστυχώς οι καρχαρίες…..και οι
  κολαούζοι τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι
  το χρήμα. Χρήμα, χρήμα, χρήμα , τι κρίμα ,
  κρίμα , κρίμα , αλήθεια που βαδίζει η Εκκλησία;,
  δυστυχώς όλα πηγαίνουν με το ρεύμα και τίποτα
  κόντρα στο ρεύμα.
  Ηλί , Ηλί,Λαμά Σαβαχθανί .

 2. Μιλάς χωρίς να ξέρεις. Έχεις χρόνια να έρθεις στο Greenport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.