ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κ. Αχιλλέας Λυγγέρας, μέλος της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το βράδυ της Τετάρτης, 16 Δεκεμβρίου 2022 και μία ημέρα πριν την σύγκλιση της γενικής συνέλευσης, μέσω μιας ανοικτής επιστολής προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης λέει τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη για τον τορπιλισμό της προ ενός μηνός τριμερούς απόφασης για την σύγκλιση κοινής λυτρωτικής γενικής συνέλευσης.

Παράλληλα θέτει προ των ευθυνών του τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας και τους υπενθυμίζει ότι έπρεπε να είχαν ήδη δώσει στην δημοσιότητα τα ευρήματα της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής:

«Όταν δεν φτάνει το μυαλό περισσεύει η χαζομάρα» λένε στο χωριό μου που γεννήθηκα. Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα με τους δήθεν ηγέτες των δυο αντιμαχόμενων πλευρών της παραπαίουσας Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που μου θυμίζουν τους «σκουριασμένους τενεκέδες».

Από αριστερά διακρίνονται οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας και Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,

Εννοείται πως υπάρχουν και λιγοστές λαμπρές εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

Προσωπικά πάντα λέω τα πράγματα με το όνομα τους και θα τα πω δημόσια για ακόμη μια φορά, χωρίς να έχω σε προσωπικό επίπεδο τίποτα εναντίον κανενός.

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έγινε στο κτίριο του Συλλόγου Μίνωα, απάντησα ως μέλος της Διευρυμένης Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτού του ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV στην Αμερική κυρίου Θανάση Τσίτσα, ότι η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια είχε καταντήσει να είναι ένας «προσωπικός τεκές παραμάγαζο» του εκλιπόντος Πέτρου Γαλάτουλα και του κυρίου Κλεάνθη Μειμάρογλου.

Το μόνο που μου διέφυγε να πω ήταν πως μερικοί ασυνείδητοι παράγοντες εκεί μέσα, έπιναν ακόμη και JOHNΝΙΕ WALKER BLUE στην υγεία των κορόιδων Ομογενών δωρητών και χορηγών!

Το συμπέρασμα που έβγαλα μελετώντας προσεκτικά όλα τα ατελή ευρήματα του οικονομικού ελέγχου της Ομοσπονδίας, από την προαναφερθείσα επιτροπή μας, είναι πως το στικάκι του οικονομικού ελέγχου, που το έχουν στην κατοχή τους αμφότερες οι αντιμαχόμενες πλευρές, πρέπει να είχε δοθεί – χθες κιόλας – στα Ομογενειακά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, για να μάθει επιτέλους η Ομογένεια τις σοβαρές και κατάπτυστες οικονομικές ατασθαλίες που έλαβαν χώρα στην Ομοσπονδία. Το καταθέτω αυτό το συμπέρασμα δημόσια για ακόμη μια φορά.

Δυστυχώς υπάρχουν συγκεκριμένα μέλη των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας που είναι αναλογικά ένοχοι οικονομικών ατασθαλιών. Οπότε γιατί δεν παραιτούνται αμφότερες οι αντιμαχόμενες πλευρές, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα με τις εκατέρωθεν μηνύσεις και ειδικά την στιγμή που δεν δίνουν το στικάκι του οικονομικού ελέγχου στα Ομογενειακά ΜΜΕ, ούτως ώστε να διευκολύνουν την δημιουργία μιας αδιάφθορης και ικανής μεταβατικής διοικητικής επιτροπής, για να οδηγήσει την Ομοσπονδία στις εκλογές, μετά από την αναμόρφωση του καταστατικού της και την πιστοποίηση των συμμετεχόντων συλλόγων;

Μήπως θέλουν πρώτα να δουν μερικά από τα μέλη τους να πάνε φυλακή; Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της Ομοσπονδίας, δια της αφαίρεσης του μη κερδοσκοπικού στάτους της;

Παρεμπιπτόντως, είμαι ο εμπνευστής της πρότασης του Οδικού Χάρτη που βγάζει την Ομοσπονδία από το διοικητικό της αδιέξοδο και που την φτάνει στην ολική της εξυγίανση.

Παρόλο που και οι δυο πλευρές συμφωνούν στα περισσότερα σημεία του, κολλάνε στο ότι θέτει όλους τους πρώην προέδρους εκτός μελλοντικής συμμετοχής τους στα δρώμενα της Ομοσπονδίας και οι οποίοι, με λιγοστές εξαιρέσεις, είναι σφόδρα ερωτευμένοι με την «κυρία εξουσία». Δεν θέλουν επουδενί να την αποχωριστούν, γιατί ακόμη αρέσκονται να το παίζουν πρώτες μούρες στην Ομογένεια μας με τον οβολό της. 

Κλείνοντας, με όλους αυτούς τους ιδεολογικά παθιασμένους δήθεν ηγέτες, που επαναλαμβάνω μου θυμίζουν τους “σκουριασμένους τενεκέδες”, στο τιμόνι της διαιρεμένης Ομοσπονδίας, το τέλος της είναι προ των πυλών. Τόσο απλά και κατανοητά.

Υ.Γ. Πλάκα έχει που και οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας ακόμη χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα, στις ανακοινώσεις τους στον τύπο, το λογότυπο της Ομοσπονδίας με τον χουντικό δικέφαλο αετό. Το μόνο που του λείπει είναι η σκιώδης μορφή του στρατιώτη με το επ΄ώμου κρεμασμένο Μ1 τουφέκι μετά λόγχης!

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.