Ανδρέας Ελισσαίου – Andreas Elisseou (1930 – 2018)

  0

  Ο Ανδρέας Ελισσαίου (Andreas Elisseou) την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Νοεμβρίου, από τις 2.00 – 5.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «McLaughlin & Sons Funeral Home» στη διεύθυνση 9620 3rd Avenue, Brooklyn, NY, 11209.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 16ης Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 8401 Ridge Boulevard, Brooklyn, NY 11209.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Pinelawn Cemetery» στο Farmingdale, New York.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Veronica (Φεβρωνία) το γένος Ανδρόνικου, τα παιδιά Anna Zafiropoulos, Elaine (Ελένη) και Vincent Serra, Evan (Ευαγόρας) Elisseou, τα εγγόνια, Veronica και Daniel Reagan, Stephanie (Σταυρούλα) Zafiropoulos, Christina Zafiropoulos, τα αδέλφια George και Erasmia Elisseou, John και Yiannoula Elisseou, τη νύφη Δέσποινα Ελισσαίου, τους κουνιάδους Andrew και Maria Andron, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Κύπρο.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερύνεια της Κύπρου. Το 1953 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και με τη σκληρή εργασία και το δαιμόνιο της φυλής μας κατάφερε να αποκτήσει το δικό του στεγνοκαθαριστήριο στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, το οποίο διατήρησε για τέσσερις περίπου δεκαετίες.

  Σε μια από τις ομογενειακές εκδηλώσεις γνώρισε την Φεβρωνία (Veronica) Ανδρόνικου και τον Φεβρουάριο του 1957 χόρεψαν τον χορό του Ησαϊα. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά την Αννα, την Ελένη και τον Ευαγόρα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους.

  Ο αείμνηστος ήταν μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος και κατά κοινή ομολογία αποτελούσε την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, ενώ παράλληλα ήταν μέλος του Παγκυπρίου Συνδέσμου της Νέας Υόρκης.

  Ήταν μεγάλος αγωνιστής και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της ομογένειας για το Κυπριακό διότι, όπως έλεγε ο ίδιος,  «το όνειρο της επιστροφής σε μια ελεύθερη Κερύνεια δεν σβήνει».  

  Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός και εξήρε την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά του εκλιπόντα στην κοινότητα και στην ευρύτερη αμερικάνικη κοινότητα.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.