Αναβλήθηκε λόγω καταιγίδας η βαρκαρόλα στο «ελληνικό» νησί «Taylor’s Island»

0
76
Το σπίτι του ομογενή. Φωτογραφία: https://www.taylorsisland.org/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η τροπική καταιγίδα «Fay» που αναμένεται να πλήξει την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 υποχρέωσε την ηγεσία του Συλλόγου  Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων του Σάουθχολντ (The Hellenic American Taxpayers and Civic Association of Southold Township – HATCAST) να αναβάλει το επόμενο Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 βαρκαρόλα στο νησί «Taylor’s Island» στο ακριτικό Λονγκ Αϊλαντ.

Η βαρακαρόλα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των μελών του Συλλόγου, αλλά και άλλων ομογενών της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης, διότι όλοι τους θέλουν να είναι μάρτυρες της πρώτης μαζικής απόβασης των Ελληνοαμερικανών στο νησί που το 1939 είχε αγοράσει ο Σωτήριος Γρηγόριος Ταβουλάρης (S. Gregory Taylor) και το δώρισε στον Δήμο του Shelter Island.

Όσοι ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις καλούνται το πρωί του Σαββάτου, 18 Ιουλίου 2020, να συγκεντρωθούν στην παραλία Manhasset Beach, στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ, απ’ όπου στις 10.00 π.μ. θα αναχωρήσουν με σκάφη για να «ανακαλύψουν» το γραφικό νησί που ο ομογενής είχε δωρίσει στον Δήμο του Shelter Island  για την ψυχαγωγία των πολιτών.

Το σπίτι του ομογενή σήμερα. Φωτογραφία: https://www.taylorsisland.org/

Μαζί τους θα ταξιδέψουν και οι ιερατικοί προϊστάμενοι των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρίνπορτ, π. Γεράσιμος Μπάλλας και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μάτιτακ, π. Ανδρέας D. Cadieux, οι οποίοι θα αναπέμψουν επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Σωτήριου Γρηγορίου Ταβουλάρη (S. Gregory Taylor).

Αμέσως μετά οι ομογενείς θα ξεναγηθούν στο σπίτι το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Το σπίτι έχει ανακαινιστεί και εμπλουτιστεί ένεκα των άοκνων προσπαθειών της κ. P.A.T (Patricia Ann Thomas Hunt) η οποία είναι συμπρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμός «Taylor’s Island Foundation».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παλαιός και τα άλλα στελέχη θα στήσουν τις ψησταριές και θα προσφέρουν εύγευστα εδέσματα στους παρισταμένους. Παράλληλα κάλεσε όσους έχουν ιδιόκτητα σκάφη να συμμετάσχουν με τα δικά τους σκάφη καθώς το νησί διαθέτει προβλήτα για άνετη πρόσδεση.

Η λωρίδα γης που την περίοδο της άμπωτης μετατρέπεται σε πύλη εισόδου. Φωτογραφία: https://www.taylorsisland.org/

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον ταμία κ. Μάκη Θωμάτο (718-755-8644) ή τον πρόεδρο κ. Νίκο Παλαιό (516-429-1065).

Τα στελέχη του Συλλόγου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την  συμπρόεδρο του κοινωφελούς οργανισμού «Taylor’s Island Foundation» κ. P.A.T (Patricia Ann Thomas Hunt) τόσο για την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, αλλά και άλλων μελλοντικών εκδηλώσεων.

Ο οργανισμός «Taylor’s Island Foundation διοργανώνει διάφορες ερανικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την προβολή του νησιού και της ιστορίας του ευεργέτη και τα τελευταία χρόνια τιμά την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας διοργανώνοντας εκδηλώσεις στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.