Αναβλήθηκε η βράβευση του Αντώνη Διαματάρη από το «GAEPIS» – «Cosmos FM»

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλιος Τακετζής, διάκων Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Ιωάννα Γιαννοπούλου και Χρύσα Αβράμη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκε, όπως ανακοινώθηκε,  η βράβευση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη από τον κοινωφελή οργανισμού G.A.E.P.I.S. (Greek American Educational Public Information System) και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos FM 91.5».

Η βράβευσή του, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις επρόκειτο να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του ετήσιου επισήμου δείπνου που επρόκειτο να παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και ένας από τους παλαιότερους παραγωγούς του «Cosmos FM», Στέλιος Τακετζής κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των «Αναμνήσεων» σχετικά με τα αίτια της αναβολής της βράβευσης και το τι μέλλει γενέσθαι.

Από αριστερά οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Αντώνης Η. Διαματάρης και Νίκος Ανδριώτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά από λίγο ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook του οργανισμού τα ακόλουθα: «Λόγω εμπλοκής του προγράμματος του τιμώμενου, το GAEPIS / Hellenic Public Radio Cosmos FM είναι υποχρεωμένο να αναβάλει την προγραμματισμένη για την 23η Νοεμβρίου εκδήλωση απονομής του Φειδιππίδειου Βραβείου. (Due to a scheduling conflict of our distinguished honoree, GAEPIS / Hellenic Public Radio Cosmos FM must postpone the scheduled for November 23rd Phidippides Award event)

Οι «Αναμνήσεις» το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου 2019 απέστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του κ. Υφυπουργού, κ. Μάνου Κουμπαράκη, μέσω του οποίου ζητούσαν διευκρινίσεις για τα αίτια της αναβολής της βράβευσης, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές παραμένει αναπάντητο .

Ο πρόεδρος του GAEPIS Στέλιος Τακετζής επί τω έργω. Φωτογραφία: Cosmos – FM / Πάνος Σατζόγλου.

Το πλήρες κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος έχει ως εξής:

«Αξιότιμε, κ. Κουμπαράκη, Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μου επωφελούμενος της ευκαιρίας να σας ευχηθώ επιτυχίες στα νέα καθήκοντά σας. 

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης ακύρωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για την παραλαβή του Φειδιππίδειου Βραβείου.

Ο πρόεδρος του GAEPIS Στέλιος Τακετζής αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και να εισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την “ακύρωση”.

Παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε εάν ο κ. Διαματάρης έχει αποδεχτεί την τιμή και τους λόγους για τους οποίους ακύρωσε το δεύτερο επίσημο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.