Αναβλήθηκε για την Δευτέρα του Πάσχα η ακρόαση για τον Τζέρυ Δημητρίου – οι έρευνες συνεχίζονται

0
280
Ο κ. Τζέρυ (Ιερώνυμος) Δημητρίου σε παλαιότερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: GOA/Δημήτριος Πανάγος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού η προγραμματισμένη για σήμερα,  Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, ακροαματική διαδικασία για την τύχη του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ιερώνυμου (Τζέρυ) Δημητρίου (Jerome Dimitriou).

Ο κ. Δημητρίου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» από την πρώτη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα υπεραμύνεται της αθωότητάς του.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης (United States Attorney for the Southern District of New York) απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού και ότι ο κατηγορούμενος το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (20 Απριλίου 2020) και συγκεκριμένα στις 4.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στο Μανχάταν.

Ο πίνακας των αποδοχών του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τζέρυ Δημητρίου

Ο εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον χαρακτήρα της επικείμενης ακρόασης επικαλούμενος τις εν εξελίξει έρευνες τόσο για τις κατηγορίες που αφορούν τον κ. Δημητρίου, όσο και για το σκάνδαλο με τα χρήματα για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε προ τριών ετών η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η οποία υποχρεώθηκε να προβεί σε δανεισμό υποθηκεύοντας για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στο Μανχάταν.

O Ιερώνυμος (Τζέρυ) Δημητρίου (Jerome Dimitriou), όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνελήφθη στις 25 Νοεμβρίου 2019 και το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσάχθηκε  ενώπιον του ομοσπονδιακού Δικαστή (Magistrate Judge Robert W. Lehrburger), όπου του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων, οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Ο δικαστής αποδέχτηκε το αρχικό κατηγορητήριο και διέταξε την αποφυλάκισή του με εγγύηση $150.000.

Σε πρώτο πλάνο ο Τζέρυ Δημητρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι έρευνες, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας συνεχίζονται και μέχρι και ετούτη την ώρα η υπόθεσή του δεν είχε τεθεί στην ετυμηγορία των ενόρκων (Grand Jury), η οποία κατά κανόνα  παραπέμπει τον κατηγορούμενο σε δίκη.

Ο ομογενής πρώην διευθυντής της Αρχιεπισκοπής από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώος, ενώ ο συνήγορός του, κ. Nathaniel Marmur υπεραμύνθηκε της αθωότητας του εντολέα του και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Εκκλησία» και ότι «αναμένουμε όλα τα δεδομένα αυτής της υπόθεσης να έρθουν στο φως του ηλίου».

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας, αφ’ ενός μεν ανακοίνωσε τη σύλληψή του και τις βαριές κατηγορίες, αφ’ ετέρου δε τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή στα τέλη του 2017 όταν αντιλήφθηκε τις οικονομικές ατασθαλίες αποτάθηκε στις Ομοσπονδιακές Αρχές και κατήγγειλε αυτές τις ατασθαλίες.

Το κατηγορητήριο εις βάρους του Τζέρυ Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ο δεύτερος αξιωματούχος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά. Προηγήθηκε η σύλληψη και η καταδίκη του οικονομικού διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Γιώργου Παπαδάκου.

Ο κ. Παπαδάκος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχε παραδεχτεί την ενοχή και έπεσε στα μαλακά. Καταδικάστηκε με μόνο για το διάστημα που είχε εκτίσει και διατάχτηκε να επιστρέψει το ποσό των $128.499.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/eleftheros-me-eggiisi-150000-o-proin-dieythyntis-tis-arxiepiskopis/ https://www.anamniseis.net/sinelifthi-o-proin-ektelestikos-diefthintis-tis-arxiepiskopis-gia-kataxrisi-pano-apo-miso-ekatommirio-dolaria/  

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/former-executive-director-non-profit-religious-organization-charged-two-embezzlement

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.