ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκαν οι δύο διαδοχικές γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για απόψε (Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019) το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η πρώτη συνέλευση είχε κληθεί από τον α’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρο Γαλάτουλα, τον γενικό γραμματέα Διονύσιο Πυλαρινό και τα άλλα στελέχη που απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και επρόκειτο να λάβει χώρα στις 6.30 μ.μ. , ενώ η δεύτερη είχε κληθεί  – και μάλιστα διαφημιστεί – από τον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα στις 7.30 μ.μ.   

Η απόφαση, όπως ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων Τιμολέων Κακούρος, ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου 2019 οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας με τον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και  τον α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλάτουλα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέφανος Αμανατίδης, Βασίλειος Γκουρνέλος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Τάκης Θεοδωρικάκος, Πέτρος Γαλάτουλας, Σπυριδούλα Τσουκαλά και Αννα Νότη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της ομογένειας απόφαση, η οποία όπως επεσήμαναν, ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί ο περαιτέρω διασυρμός της Ομοσπονδίας και να δοθεί περισσότερος χρόνος στις «ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες των πρώην προέδρων.

Και βρήκαν ως άλλοθι το γεγονός ότι η 5η Νοεμβρίου 2019 είναι ημέρα γενικών εκλογών της Ομοσπονδίας.

Τόσο οι κ.κ. Γεωργόπουλος και Κακούρος, όσο και ο κ. Γαλάτουλας αρνήθηκαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι μέλλει γεννέσθαι.

Ο τρόπος και η χρονική στιγμή στην οποία ελήφθη η εν λόγω απόφαση  προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους εκπροσώπους των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης που ήταν παρόντες στην άτυπη ενημέρωση, που έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Σταμάτης».

Κι αυτό διότι τα προβλήματα που ταλανίζουν το τελευταίο εξάμηνο την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης δεν μπορεί να λυθούν με συσκέψεις επί συσκέψεων στο Σταθάκειο Κέντρο καθώς επίσης και σε άλλα κέντρα της Αστόριας.

Τέτοιου είδους «ειρηνευτικές» διαδικασίες δεν μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές που υπάρχουν στους κόλπους της Ομοσπονδία, διότι οι πρώην πρόεδροι δεν έχουν κανέναν θεσμικό ρόλο. Τέτοιου είδους διαδικασίες αν μη τι άλλο συμβάλουν στην ανακύκλωση της κρίσης.

Οι διαφορές και τα προβλήματα μπορεί και πρέπει να λυθούν σεβόμενοι το Καταστατικό της Ομοσπονδίας και η ευθύνη στην παρούσα φάση ανήκει πρώτα και πάνω από όλα στους νομικούς συμβούλους.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το ανώτατο θεσμικό όργανο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είναι η γενική συνέλευση, η οποία μπορεί και πρέπει να ενημερωθεί πάραυτα για τα τεκταινόμενα στους κόλπους του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την μεγαλειώδη παρέλαση και για την πρωτοφανή για τα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας κρίση.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.