ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών των Ελληνοαμερικανικών Ημερησίων, Απογευματινών και Σαββατιανών Σχολείων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης για το Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργανώθηκε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και  παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, ο νέος διευθυντής του Τμήματος Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Λίζα Μεταξία, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών, κ. Στέλλα Κοκόλη, οι τέως και νυν πρόεδροι του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς», Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Μερόπη Κυριάκου, αντίστοιχα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κοινοτήτων και μέλη των σχολικών επιτροπών.

Οι τριακόσιοι περίπου εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νέο Αρχιεπίσκοπο, να ακούσουν τις νουθεσίες του και να συνειδητοποιήσουν ότι το πάθος του για την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ομογένεια αποτελούν τον καταλύτη για την επιτυχία των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει συμπεριλαμβανομένης και της πρωτοφανούς για τα δεδομένα των τριών τελευταίων δεκαετιών παναμερικανικής σύσκεψης που θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Σε πρώτο πλάνο ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ενώ παρακολουθούν το σεμινάριο. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Το σεμινάριο περιλάμβανε μια σειρά εισηγήσεων και εργαστηρίων για το αγγλικό πρόγραμμα, με γενικό θέμα «Engagement with STEAM & Social and Emotional Learning».

Ο  συγγραφέας, ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Make a Difference with Loukoumi» Νίκος Κατσώρης αναφέρθηκε στη σειρά των βιβλίων του και εστίασε την προσοχή του στο ρόλο του μύθου στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Στο σεμινάριο μίλησαν η διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Αθηνά Φιλίππου και ο νέος διευθυντής του Τμήματος Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης.

Στο βήμα η κ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Η Δρ. Ελένη Νατσιοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης / Teachers College / Columbia University ανέπτυξε τη με θέμα «Σύγχρονες Μέθοδοι Διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας: Από τη Θεωρία στην Πράξη».

Η ομιλήτρια, όπως έχουν γράψει οι «Αναμνήσεις» έχει μακράν εμπειρία στα θέματα της ελληνικής παιδείας, ενώ μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο ήταν διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα και έχει προσφέρει τη δική της συμβολή στην αναβάθμιση του σχολείου.  

Ο Νίκος Κατσόρης, ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος “Make a Difference with Loukoumi”. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από το εκπαιδευτικό σεμινάριο. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.