Αλλιώτικο, ελληνοπρεπές αντίο στην θρυλική Μπάρμπαρα Γουόλτερς

0
Ο Σωτήριος Κωνσταντακόπουλος και η Μπάρμπαρα Γουόλτερς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σωτήριου Κωνσταντακόπουλου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο ημέρες πριν την δύση του 2022 «έδυσε» σε ηλικία 93 ετών και η θρυλική δημοσιογράφος και παραγωγός Μπάρμπαρα Γουόλτερς (Barbara Walters). Αναχώρησε από τον μάταιο ετούτο κόσμο προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και ευρύτερο τηλεοπτικό κοινό, διότι ήταν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε την εκπομπή «Today» και για δεκαετίες ήταν οικοδέσποινα των βραδινών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Τις ημέρες που μεσολάβησαν από την εκδημία της μέχρι και σήμερα στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκαν πολλά για την προσφορά της στην τηλεόραση και γενικότερα στην δημοσιογραφία, καθώς επίσης και για τον ρόλο της στην χειραφέτηση των γυναικών.

Μεταξύ αυτών που είχαν την τύχη και το προνόμιο να γνωριστούν και να συνεργαστούν ήταν και ο εστιάτορας και συνάμα πρόεδρος του ιστορικού Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης Σωτήριος Κωνστανταντακόπουλος, ο οποίος την αποχαιρέτησε με έναν αλλιώτικο, άκρως συγκινητικό τρόπο.

Ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία πιθανόν από την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα και έγραψε: «Είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτήν την υπέροχη γυναίκα και δημοσιογράφο! Μας τίμησε με την παρουσία της στο μαγαζί μου και κάναμε ένα στιγμιότυπο που παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα της το VIEW! Μια αξέχαστη εμπειρία με ένα πραγματικά μύθο της δημοσιογραφίας. Άνθρωπος απλός σεμνός και καταδεκτικός θα την θυμάμαι για πάντα! Αιώνια η μνήμη της».

Viand Café

Πρόκειται για το εστιατόριο «Viand Café» στο Upper West Side του Μανχάταν, το οποίο δεν φημίζεται μόνο για το ποιοτικό φαγητά και την φιλοξενία, αλλά και ως στέκι διασημοτήτων από τον χώρο του Θεάτρου, του κινηματογράφου και γενικότερα της τέχνης.

Ο Σωτήριος Κωνσταντακόπουλοςσε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον φιλέλληνα αρχηγό της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ. Ο Σωτήριος Κωνσταντακόπουλος και η Μπάρμπαρα Γουόλτερς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σωτήριου Κωνσταντακόπουλου.

Το εν λόγω εστιατόριο κέντρισε το ενδιαφέρον των ομογενειακών και αμερικανικής και παγκόσμιας εμβέλειας μέσων ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και των «New York Times». Εξ άλλου μια αναζήτηση στο διαδίκτυο είτε και μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του εστιατορίου https://www.viandnyc.com/ είναι αρκετή για να πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο.  

Το «Viand Café» έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτικούς μεταξύ των οποίων τον πρώην δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, βουλευτές, γερουσιαστές και κυβερνήτες.

Προ ημερών ο Σωτήριος Κωνσταντακόπουλος φιλοξένησε και τον αρχηγό της Πλειοψηφίας της  Γερουσίας, τον φιλέλληνα ομοσπονδιακό γερουσιαστή, κ. Τσακ Σούμερ (Chuck Schumer) και μάλιστα φωτογραφήθηκε μαζί του.

Οι δύο αυτές φωτογραφίες αν μη τι άλλο προβάλλουν και το φιλότιμο και τον χαρισματικό χαρακτήρα του οικοδεσπότη, κ. Σωτήριου Κωνσταντακόπουλου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.