Αλλαγή φρουράς στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στoν ΟΗΕ

Ο πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλαγή φρουράς στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, μετά από πέντε σχεδόν χρόνια. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η μέχρι σήμερα Μόνιμη αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης κ. Μαρία Θεοφίλη αντικαθίσταται.

Η κυρία Θεοφίλη ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2017 και αντικατέστησε την ως τότε Μόνιμη αντιπρόσωπο, πρέσβη κ. Αικατερίνη Μπούρα.

Στην θέση της κ. Θεοφίλη διορίστηκε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, ο μέχρι τούδε αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα ΝΑΤΟ πρέσβης κ. Ευάγγελος Σέκερης.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών πρόκειται  για μια εξαιρετική επιλογή, καθώς ο κ. Σέκερης θεωρείται αξιόπιστος, έμπειρος και πολύ καλός διπλωμάτης, έχοντας υπηρετήσει σε πολύ απαιτητικά πόστα, όπως η Κωνσταντινούπολη και χειρίστηκε ιδιαίτερα φλέγοντα ζητήματα.

Ο κ. Σέκερης είναι γεννημένος στην Γερμανία, έγγαμος με την Μαρία Καζάνα και είναι πατέρας τριών παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών  και Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσοι τυχαίνει να γνωρίζουν το παρασκήνιο των επιλογών απορούν με την καθυστερημένη αλλαγή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως είναι γνωστό την διάρκεια της θητείας της στα Ηνωμένα Έθνη η κ. Θεοφίλη χειρίστηκε και το θέμα της συμφωνίας του ονόματος του των Σκοπίων.

Μεταξύ των άλλων αλλαγών και των μεταθέσεων ανακοινώθηκε και η αντικατάσταση της γνωστής και αγαπητής σε εμάς κ. Αγλαΐας Μπαλτά η οποία υπηρετούσε μέχρι τώρα ως πρέσβης στο Παρίσι.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.