Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το 72o Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας στην γενέτειρα

0
207
Από αριστερά διακρίνονται οι Θεόδωρος Παυλάκος, Δρ. Τομ Κατσουλέας και Ηλίας Τομάζος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το διοικητικό συμβούλιο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά «Οι Σπαρτιάτες», κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης αποφάσισε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να ακυρώσει το 72o εθνικό συνέδριο το οποίο είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου 2020 στην Σπάρτη και στην Μονεμβασιά της Λακωνίας.

Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας, κ. Θεόδωρος Παυλάκος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η απόφαση για την ακύρωση του συνεδρίου ήταν μια από τις πιο δύσκολες που έλαβαν ποτέ διότι έπρεπε να αντισοσταθμίσουν τα συναισθήματα που συνοδεύουν τα προσκυνηματικά ταξίδια και τα συνέδρια στην γενέτειρα με την ευθύνη για την ασφάλεια και την προστασία των μελών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς για τις τύχες του 72ου Συνέδριο, ο κ. Παυλάκος επεσήμανε ότι επιμένουν ελληνικά και ότι συνέδριο θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο, που συμπίπτει με την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Παυλάκος, μπροστά στην πινακίδα του Μουσείου.

Επεσήμανε επίσης ότι προηγήθηκαν οι ακυρώσεις της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και άλλων συνεδρίων συμπεριλαμβανομένου του 98ου συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ το οποίο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχε προγραμματιστεί την ίδια εβδομάδα και επρόκειτο να λάβει χώρα στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Αναφερόμενος στα προγράμματα της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ο κ. Παυλάκος επεσήμανε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα του έτους, πέραν του εν λόγω συνεδρίου, είναι η προετοιμασία για τα εγκαίνια του Σπαρτιάτικου Μουσείου (Spartan Museum) και ο εορτασμός των 2,500 χρόνων από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις όπως επεσήμανε ο κ. Παυλάκος  θα λάβουν χώρα στις 4 Οκτωβρίου 2020 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Κοννέκτικατ.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Τομάζος, Δρ. Τομ Κατσουλέας, Θεδόδωρος Παυλάκος και Χρήστος Μπακής, μέλος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών “Παιδεία”.

Το Σπαρτιάτικο Μουσείο είναι προϊόν της συνεργασίας της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου του Κονέκτικατ και την Ελληνική Εταιρεία Παιδείας ,με πρόεδρο τον Ηλία Τομάζο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης των Θερμοπυλών και τα εγκαίνια του Μουσείου συνδυάζονται με τις θεατρικές παραστάσεις και τις άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τις 2 έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 στο καλλιμάρμαρο Ελληνικό Θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» και στις οποίες αναμένεται να παραστεί και ο ομογενής πρόεδρος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, Δρ. Τομ (Αθανάσιος) Κατσουλέας (Thomas Katsouleas).

Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Παυλάκος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το επίσημο δείπνο, το οποίο θα παρατεθεί την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου και ώρα 5:00 μμ. στο Rome Ball Room  του Πανεπιστημίου.

Το Σπαρτιάτικο Μουσείο είναι το τελευταίο μεγάλο έργο του συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών το εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών, το μαρμάρινο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος”.

Η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά είναι μια από τις πιο δυναμικές δευτεροβάθμιες οργανώσεις η οποία εισήλθε στην όγδοη δεκαετία προσφοράς στην ομογένεια, στην Σπάρτη και κατ’ επέκταση στην Λακωνία.

Ο Θεόδωρος Παυλάκος εκλέχτηκε πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας προ δύο ετών στο 70ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας το 2018 στο Λόουελ της Μασαχουσέτης και επανεκλέχτηκε στο 71ο Συνέδριο που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χάμπσεντ του Λονγκ Αϊλαντ.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/to-etisio-megalo-eyxaristo-tis-mitropoleos-monemvasias-kai-spartis-stous-omogeneis/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.