Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το 98ο Εθνικό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ

0
154
Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το 98ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 19-26 Ιουλίου 2020 στο ξενοδοχείο «Walt Disney World® Resort,  στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών που ακυρώνεται το εθνικό συνέδριο, το οποίο όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι το μεγαλύτερο ομογενειακό δρώμενο, αφ΄ ενός μεν λόγο της μεγάλης συμμετοχής των αντιπροσώπων των πάνω από πεντακοσίων τμημάτων της AΧΕΠΑ, καθώς επίσης και των τμημάτων των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» ,των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» και των «Υιών του Περικλή», αφ’ ετέρου δε λόγω της μεγάλης διάρκειας της.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης επεσήμανε ότι η απόφαση για την ακύρωση του συνεδρίου ελήφθη κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης και ότι καθοριστικό ρόλο στην πρωτοφανή για τα δεδομένα της οργάνωσης απόφαση έπαιξαν οι υποδείξεις των αρχών για την προστασία των αντιπροσώπων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιώργου Χωριάτη. Φωτογραφία: AHEPA / Δημήτρης Πανάγος

Ο κ. Χωριάτης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, δήλωσε: «Η προστασία της υγείας, της ασφάλειας και του ευζήν, των αντιπροσώπων, των μελών, των προσκεκλημένων και των οικογενειών τους αποτελεί προτεραιότητα για μας και μας οδήγησε σε τούτη την άνευ προηγουμένου απόφαση».

«Αναγνωρίζουμε ότι η ακύρωση μιας από τις μεγαλύτερες συναθροίσεις των Ελλήνων και των φιλελλήνων θα σας επηρεάσει όλους. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το μεγάλο όγκο των κρατήσεων», πρόσθεσε ο κ. Χωριάτης.

Τέλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την διεύθυνση του ξενοδοχείου «Walt Disney World® Resort, και τον επαγγελματισμό τους και την ετοιμότητα να συνεργαστούν και πάλι στο μέλλον.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι η πρώτη φορά στην 98χρονη ιστορία της AHEPA που υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν το εθνικό συνέδριο. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ΑΧΕΠΑ υποχρεώθηκε να αναβάλλει το προγραμματισμένο συνέδριο για το 1943 στο 1945 και ότι αυτή την διετία διοργανώθηκαν διάφορα μικρότερα συνέδρια στην Ουάσινγκτον και φτάσαμε εν έτη 2020 να αντιστοιχεί ένα συνέδριο τον χρόνο.

Η ΑΧΕΠΑ, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες από τις φυλετικές διακρίσεις, το μίσος και των βιαιοπραγιών του Ku Klux Klan.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.