Ακυρώσεων συνέχεια λόγω του κορωνοϊού στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης

0
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών για την ακύρωση της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού η γιορτή για την 25η Μαρτίου του Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν, η οποία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020.

Η εν λόγω εκδήλωση είναι το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης σε λιγότερο από πέντε μέρες και όσο δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια άνευ προηγουμένου παράλυση της συλλογικής δράσης της ομογένειας.

Η απόφαση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο να ανακηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι προειδοποιήσεις των αρχών προς αποφυγή των μαζικών συνάξεων έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα. 

Αυτό σε συνδυασμό με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε ξενοδοχείο της περιοχής Τάιμς Σκουέαρ αυξάνουν την αβεβαιότητα για το μέλλον των ομογενειακών δρωμένων και προτρέπουμε τους αναγνώστες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές τουλάχιστον για τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές για την 199η επέτειο της 25ης Μαρτίου.  

Το χορευτικό του Ημερήσιου Σχολείου”Αργύριος Φάντης”, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Αργύριος Φάντης»

Η γραμματέας του Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν, Στελίν Αργυρίου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι για προληπτικούς λόγους η διεύθυνση του σχολείου και η σχολική επιτροπή αποφάσισαν να ακυρώσουν όλες τις σχολικές εκδρομές σε μουσεία και σε αξιοθέατα της Νέας Υόρκης και να αποφύγουν τις μαζικές συνάξεις.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αναβολή της μαθητικής γιορτής για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020.  Η εκδήλωση, όπως επεσήμανε η κ. Αργυρίου δεν ακυρώνεται, αλλά θα διοργανωθεί μόλις αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν κρούσματα στο σχολείο και στην κοινότητα η κ. Αργυρίου επεσήμανε ότι όλοι οι μαθητές και ο δάσκαλοι είναι καλά στην υγεία τους και ότι ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Σύλλογος Τραπεζιτικών

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (Hellenic American Association for Professionals in Finance) αποφάσισε λόγω του κορωνοϊού να ακυρώσει την προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 εκδήλωση «Τhe Big Short Part Two» που επρόκειτο να διοργανώσουν από κοινού με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο The Yale Club of New York City.

Παράλληλα καλούν τα μέλη και τους φίλους που προέβησαν σε κρατήσεις θέσεων να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@haba.org.

Η εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών είναι η 5η ομογενειακή εκδήλωση θύμα του κορωνοϊού.

Προηγήθηκαν η ακύρωση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, το επίσημο δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου της Νέας Ιερσέης και η παράσταση «Η Κυρά της Ρω» του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/neo-thima-tou-koronoiou-anablithike-gia-ton-maio-i-parastasi-tou-kep-i-kyra-tis-ro/

https://www.anamniseis.net/thima-tou-koronoiou-0-etisiosxoros-tou-e-amerikanikou-epimelitiriou/

https://www.anamniseis.net/i-geniki-sinelefsi-tou-sillogou-ellinoamerikanon-idioktiton-akiniton-to-proto-thima-tou-koroniou-stin-astoria/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.