Νέο θύμα κορωνοϊού: Αναβλήθηκε για τον Μάιο η παράσταση του ΚΕΠ «Η Κυρά της Ρω»

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκε λόγω του κινδύνου της επέκτασης του κορωνοϊού και της ανακήρυξης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης η παράσταση  του ΚΕΠ «Η Κυρά της Ρω».

Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την ανακήρυξη της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης από την ηγεσία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεννόηση με τον Γιάννη Σκαραγκά και τους συντελεστές της παράστασης από τη γενέτειρα.

Η παράσταση «Η Κυρά της Ρω», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Είχε προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου, 14 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ., επρόκειτο να λάβει χώρα στο «Queens Theatre» στο Κορώνα Παρκ και ήταν σχεδόν σολντ άουτ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠ, Ηρακλής Κρεμμύδας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠ, Ηρακλής Κρεμμύδας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την λύπη του για την απρόσμενη εξέλιξη, ζήτησε την κατανόηση του κοινού και τόνισε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσουν τη νέα ημερομηνία της παράστασης.

Η εν λόγω παράσταση είναι η τρίτη ομογενειακή εκδήλωση που αναβάλλεται λόγω του κορωνοϊού και το κόστος της αναβολής είναι μεγαλύτερο από τις δύο προηγούμενες διότι συνεπάγονται κρατήσεων αίθουσας, αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, καθώς επίσης και του κόστους εκτύπωσης νέων εισιτηρίων και νέων προγραμμάτων.

«Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς της εξελίξεις και τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσουμε τη νέα ημερομηνία της παράστασης», επεσήμανε ο κ. Κρεμμύδας υπενθυμίζοντας ότι καταβάλλου ν προσπάθειες να πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Αναφερόμενος στην παράσταση ο κ. Κρομμύδας επεσήμανε ότι «είναι πιο επίκαιρη από ποτέ» και ότι «είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της μόνης κατοίκου της Ρω  που για τέσσερις περίπου δεκαετίες, μέχρι και την 13η Μαϊου 1982 που άφησε την τελευταία της πνοή, κάθε πρωί ύψωνε τη γαλανόλευκη μια ανάσα μακριά από τα τουρκικά παράλια».

«Η παράσταση αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και στις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της γενέτειρας και γι αυτό ήταν ήδη σολντ άουτ. Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους όσους φυλάσσουν Θερμοπύλες στις εσχατιές της γενέτειρας», επεσήμανε ο κ. Κρεμμύδας.  

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ιδρύθηκε το 1974 και για 46 συναπτά έτη αποτελεί φάρα και συνάμα φυτώριο του ελληνικού πολιτισμού καθώς παρέχει τη δυνατότητα στις νεότερες γενιές των ομογενών όχι μόνο να παρακολουθήσουν υψηλών προδιαγραφών παραστάσεων, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο τραγούδι, στην υποκριτική και στις τέχνες με τη γενικότερη έννοια του όρου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.