ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεγάλη επένδυση της Αφάντου στην Ρόδο, η οποία, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” είναι προϊόν της αγάπης του Μερκουρίου Αγγελιάδη προς την γενέτειρα και δη την Ρόδο. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των ομογενών στην γενέτειρα και η οποία πέρασε από συμπληγάδες, διότι συμπληρώθηκαν ήδη επτά χρόνια από την ημέρα που ο Μερκούριος Αγγελιάδης κέρδισε τον πλειοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι ο επενδυτής (M.A. Angeliades Inc._ κατέθεσε την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ η οποία στην ουσία δίνει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών για την δημιουργία γηπέδου γκολφ και ξενοδοχείου στο Βόρειο Αφάντου

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη: «10/06 ο επενδυτής για την μεγάλη επένδυση της Αφάντου στην Ρόδο, κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή. Και αυτό το έργο ολοκληρώνεται όπως είχαμε δεσμευθεί. Θα λύσουμε όλες τις εκκρεμότητες ετών και η Χώρα θα πάει μπροστά».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η σύμβαση πώλησης του οικοπέδου της Βορείου Αφάντου στην M.A. Angeliades Inc. υπογράφτηκε στις 7 Ιουνίου 2019.
Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της σύμβασης:

Υπογραφή της σύμβασης πώλησης για το Golf – Βόρειο Αφάντου
μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και M.A. Angeliades Inc.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση των ακινήτων στην Αφάντου, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση δύο μεγάλων έργων τουριστικής ανάπτυξης στην Ρόδο.

Μετά την εκπλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων και κατόπιν πρωτοβουλιών του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να διευθετηθεί σειρά νομικών και τεχνικών ζητημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η υπογραφή της σύμβασης πώλησης (SPA) για το Golf – Βόρειο Αφάντου μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της M.A. Angeliades Inc.

Ο ομογενής επιχειρηματίας Μερκούριος Αγγελιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι για το Golf – Βόρειο Αφάντου είχε ανακηρυχθεί Προτιμητέος Επενδυτής η M.A. Angeliades Inc, έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το Νότιο Αφάντου προτιμητέος επενδυτής έχει ανακηρυχθεί η Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά την σχετική έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και για το Νότιο Αφάντου.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των δύο ακινήτων στην Αφάντου ακολούθησε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μια από τις αναβλητικές αιρέσεις για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής αποτελεί η δημοσίευση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), με το οποίο αποδίδονται χρήσεις γης και όροι δόμησης στο ενιαίο ακίνητο (Βόρειο και Νότιο), αίρεση η οποία πλέον έχει εκπληρωθεί (ΦΕΚ ΑΑΠ/180/2016).

Ωστόσο, πριν την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, το σύνολο του ακινήτου, καθώς και ευρύτερη έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος.

Το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου των δύο προεπιλεγέντων επενδυτών υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο τη διενέργεια προκαταρκτικών δοκιμαστικών τομών με δική του δαπάνη.

Κατόπιν ολοκλήρωσης των τομών, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, οι οποίες δεν κατέδειξαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της αξιοποίησης των ακινήτων.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.