Πρόωρος θάνατος ομογενή Αστυνομικού λόγω σχετικής με την 11 Σεπτεμβρίου 2001 ασθένειας

    Ο Νικόλαος Γεωργιάδης. Φωτογραφία: New York State Police

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διακεκριμένος ομογενής Αστυνομικός Νικόλαος Α. Γεωργιάδης (Nicholas A. Georgeadis) από το Wilton της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών στο νοσοκομείο «St. Peter’s Hospital» έχοντας στο πλευρό του τα πολυαγαπημένα του πρόσωπα.

    Ο θάνατός του, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οφείλεται σε ασθένεια που σχετίζεται με την περίοδο που συμμετείχε στα σωστικά συνεργεία που την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 προσπαθούσαν να ανασύρουν επιζώντες και νεκρούς από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.    

    Οι συνάδελφοι, οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Μαΐου 2023, από τις 4.00 έως τις 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Compassionate Funeral Care» στην διεύθυνση, 402 Maple Ave, (Rte 9 και/ή Marion Ave.), Saratoga Springs, Νέα Υόρκη 12866 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του.

    Το πρωί της Παρασκευής 5ης Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Σοφίας, 440 Whitehall Rd, Albany, N.Y., 12208, για να παρακολουθήσουν την εξόδιο Ακολουθία.

    Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του με τιμές ήρωα στο κοιμητήριο Maplewood Cemetery στην διεύθυνση 3035 NY-50, Saratoga Springs, NY 12866.

    Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Amy Hudson – Georgeadis, τα παιδιά του Austin, Alexis και Thomas Georgeadis, τον πατέρα του Αλέξανδρο Γεωργιάδη, την πεθερά Mary Hudson, τα αδέλφια Maria και Joshua Muldner, τους κουνιάδους Carolyn και Christopher DeSain, Jeannie και Timothy Fontaine, τα ανίψια Marina, Juliana και Mitchell Muldner, Chloe και Christine DeSain, Ryan και Emma Fontaine και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

    Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1970 στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ. Οι γονείς του Αλέξανδρος Γεωργιάδης και Σύλβια το γένος Ροδίτη, τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

    Ο Νικ, όπως τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του ήταν απόφοιτος του South Windsor High School του Κονέκτικατ. Η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο του παρείχε την δυνατότητα να εισαχθεί με υποτροφία στο Westfield State University και να αποφοιτήσει με άριστα με πτυχίο Ποινικής Δικαιοσύνης και Πολιτικών Επιστημών.

    Την περίοδο των σπουδών ήταν ασκούμενος στην Ειδική Μονάδα Ερευνών της Αστυνομίας της πολιτείας της Μασαχουσέτης.

    Το 1997 προσελήφθη στην Αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και έκτοτε ανέβαινε ένα – ένα τα σκαλιά της ιεραρχίας. Το 2016 διορίστηκε στην Εσωτερική Ασφάλεια της Νέας Υόρκης (NYS Homeland Security) ως Αναπληρωτής Διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπου ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη τεσσάρων αντιτρομοκρατικών μονάδων.

    Το 2018, ο Νικ συνταξιοδοτήθηκε λόγω ασθένειας που σχετίζεται με την εργασία – ενός επιθετικού καρκίνου σταδίου IV  και η οποία αποδίδεται στην έκθεσή του κατά τη διάρκεια της αποστολής του στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 9 Σεπτεμβρίου 2001.

    Ο αείμνηστος έχει βραβευτεί τόσο για την προσφορά του στην Αστυνομία και στην Ασφάλεια, όσο και για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο.

    Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο Ίδρυμα «Tunnel to Towers Foundation», είτε στο American Cancer Society.

    -Advertisement / Διαφήμιση-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.