ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, 5 Μαρτίου 2022, θα διοργανώσει στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην διεύθυνση 20-43 Steinway street, Astoria, NY 11105 τον ετήσιο χορό μετά δείπνου στο πλαίσιο του οποίου θα γιορτάσει την 56η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Πρόκειται για τον πρώτο χορό μετά την πανδημία και το ενδιαφέρον των Ποντίων και των φίλων τους είναι αυξημένο, διότι, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος Γιώργος Ανδρονικίδης, ο κόσμος διψά για εκδηλώσεις, θέλει να ξεχάσει την περιπέτεια, τον πόνο και την θλίψη που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι εκδηλώσεις στην ουσία θα ξεκινήσουν με το «Παρακάθ» που θα διοργανώσουν το βράδυ της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2022 στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια με τους μουσικούς Χρήστο Τικταπανίδη, Δημήτρη Στεφανίδη και Σωκράτη Τογρίδη, καθώς επίσης και με τον τραγουδιστή Γιώργο Σοφιανίδη που έρχεται αποκλειστικά γι αυτή την βραδιά από την Ελλάδα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο, κατά την διάρκεια της πιο πρόσφατης χοροεσπερίδας

Ο κ. Ανδρονικίδης επεσήμανε ότι θα τηρηθούν με ευλάβεια οι ισχύοντες κανονισμοί του δήμου και της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα χορευτικά των Ποντίων θα παρουσιάσουν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς του μαρτυρικού Πόντου.

Στην εκδήλωση αναμένονται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, όσο και του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Αναφερόμενος στους στόχους της εκδήλωσης ο κ. Ανδρονικίδης τόνισε ότι είναι πολλαπλοί και ανέφερε ότι θα τους παράσχει την δυνατότητα να κάνουν μια σύντομη αναδρομή στην 56ετή ιστορία του Συλλόγου και στην συμβολή του στον αγώνα για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το Χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να αναβιώσουμε τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου και να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας για την συνέχιση με μεγαλύτερο ζήλο του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας», επεσήμανε ο κ. Ανδρονικίδης, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Σύλλογο για πάνω από πέντε δεκαετίες.

Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $75 για τους έφηβους, νέους και ενήλικες και δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 6 ετών. Για προπληρωμένες κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους: Γιώργο Ανδρονικίδη (516) 381- 5409 ή Μιχάλη Καρυπίδη η (917) 574- 7117.

Ανοδική πορεία

Ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης είναι ένας από τους πιο δραστήριους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση των νέων και στην μεταλαμπάδευση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του Πόντου. Εξ άλλου τα χορευτικά του Συλλόγου έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της ομογένειας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ο Σύλλογος συγκάλεσε την εκλογική γενική συνέλευση και ανέδειξε τη νέα ηγεσία η οποία απαρτίζεται από τους Γεώργιο Ανδρονικίδη, πρόεδρο, Κασσιανή Λουκίσσα – α’ αντιπρόεδρο, Καλλιόπη Χατζή, γενική γραμματέα, Δημήτρη Μολοχίδη, ταμία, Μιχαήλ Καρυπίδης, β’ αντιπρόεδρο, Νικόλαο Πουλικίδη  – υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Ελένη Τσαρσιταλίδου, υπεύθυνη Νεολαίας και χοροδιδασκάλα, Χαρίκλεια Αμανατίδου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Χαράλαμπο Πετρίδη, υπεύθυνο εγγραφών νέων μελών, Ιωάννη Καραπετρίδη, υπεύθυνο κτιρίου και μέλη τους πρώην προέδρους, κ.κ. Στέφανο Αμανατίδη και Γεώργιο Χρυσομαλλίδη.

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης παραμένουν οι κ.κ. Στέφανος Αμανατίδης και Γεώργιος Χρυσομαλλίδης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.