Απεβίωσε ο Γκας Αλεξάκος, πρώην δήμαρχος της πόλης Κάρι του Ιλινόις

    Σε πρώτο πλάνο ο πρώην δήμαρχος του Κάρι Ιλινόις Γκας Αλεξάκος.

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε στις 5 Φεβρουαρίου, 2021 ο Γκας Αλεξάκος (Gus Alexakos), πρώην δήμαρχος της μικρής πόλης Κάρι του Ιλινόις, που ζούσε την Φλόριδα.

    Είχε υπηρετήσει στο αξίωμα του δημάρχου από το 1975 έως το 1983 καθώς και σε διάφορα άλλα αξιώματα, μεταξύ των οποίων ως πρόεδρος στην Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του Μακ Χένρι Κάουντι (Ιλινόις) και ως πρόεδρος του τοπικού τμήματος της AHEPA.

    Την ανακοίνωση του θανάτου έκανε ο γιός του Τόμας Αλεξάκος, κάτοικος του Ορλάντο.

    Ο Γκας Αλεξάκος είχε ασχοληθεί με το μπέιζμπολ στο γυμνάσιο και αργότερα είχε δοκιμαστεί στα φυτώρια της ομάδας των Οριολς της Βαλτιμόρης. 

    Ο πρώην δήμαρχος του Κάρι Ιλινόις Γκας Αλεξάκος.

    Ως δήμαρχος, βοήθησε στην ανάπτυξη της μικρής πόλης και κάτάφερε να προσελκύσει το πρώτο εστιατόριο-ταχυφαγείο «Μακ Ντόναλντς». Την ίδια περίοδο προσέλκυσε στην κωμόπολη και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Jewel Osco.

    Ήταν εκείνος που συνετέλεσε στην ανοικοδόμηση του κτιρίου που στέγαζε το δημαρχείο και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

    Ο Γκας Αλεξάκος ήταν φωτογράφος στο επάγγελμα και διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών, με την επωνυμία «Photography by Alexakos». Υπήρξε μέλος του τοπικού επαγγελματικού Επιμελητηρίου και διετέλεσε μέλος της σχολικής Επιτροπής. Το 1980 έθεσε υποψηφιότητα για πολιτειακός γερουσιαστής.

    «Ηταν αρκετά απασχολημένος, αλλά πάντοτε είχε χρόνο για την οικογενειά του», τόνισε ο γιός του.

    Ο Αλεξάκος είχε παντρευτεί και απόκτησε δύο γιούς. Το ένα από τα δύο παιδιά και η σύζυγός του είχαν αποβιώσει προγενέστερα.

    -Advertisement / Διαφήμιση-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.